Luulin olevani edistyksellinen, sillä matkapuhelimeeni on tallennettu ICE-numeroTorstai 14.3.2013 - -Esko Erkkilä- Kuuntelin eilen radiosta juttua, jossa painotettiin matkapuhelimen numeromuistiin tallennetun ICE-numeron merkitystä.
Lyhenne ICE tulee sanoista;
In case of emergency…
…ja se tarkoittaa puhelinnumeroa, jonka avulla voidaan löytää hätätilanteeseen joutuneen henkilön kännykän puhelinluettelosta sen henkilön tiedot, jolle hätätapauksesta on ilmoitettava.
ICE-tunniste tallennetaan kännykän muistiin näin: ICE ja sen henkilön nimi, jonka on valinnut läheisekseen onnettomuustapauksessa.
Olen joskus jo aikoja sitten tallentanut kännykkääni ICE-numeron, mutta kun kokeilin, että kuinka numeroon vastataan, niin petyin.
Numeroni ohjautui vaimoni kännykän ns. varanumeroon, joka on hänellä käytössä vain ulkomailla! Asia on nyt korjattu ja ICE-numeroni toimii siten, kuin sen pitääkin. Ohjasin ICE-puheluni kolmen perheenjäsenemme kännykkään – ehkä heistä joku vastaa tosipaikassa!
ICE-tunniste ei valitettavasti ole virallinen menettelytapa, mutta se on yleistymässä kovaa vauhtia. Toivottavasti siitä ja sen merkityksestä kampanjoidaan lähiaikoina voimallisesti.
Tunnisteen on kehittänyt englantilainen sairaankuljettaja Bob Brotchie vuonna 2005.
ICE-tunnisteen käyttäminen on sen vapaaehtoisuudesta huolimatta levinnyt voimakkaasti kaikkialla ja sairaankuljetushenkilöstö osaa tutkia onnettomuuteen joutuneen henkilön kännykkämuistin, jos on aihetta tavoitella onnettomuuteen joutuneen uhrin omaisia.
ICE-tunnisteen käytettävyyttä heikentää, jos matkapuhelimen avaamiseen tarvitaan salasana.
Toivon, että tämän juttuni ansiosta moni lukijani tallentaa kännykkäänsä ICE-numeron ja kokeilee, että siihen soittamalla haluttu henkilö vastaa puheluun!
-Esko Erkkilä- |
Avainsanat: ICE, ICE-numero, ICE hätätapauksissa, tallenna ICE-numero kännykkääsi, ICE-tunniste, Bob Brotchie, |