Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt malttia!

Tiistai 30.4.2013 - -Esko Erkkilä-


Eilisen uutinen oli, kun Yle Uutiset kertoi Keskustan nousseen Suomen suosituimmaksi puolueeksi.

 

Tilanne ei toki enää yllättänyt, sillä niin kompuroivaa, vastuutonta ja linjatonta Kataisen-Urpilaisen hallituksen taival on viime aikoina ollut.

 

Hallituksen sisäiset ristiriidat ja pääministeri Kataisen lapsellinen fantastisuuden hokeminen ovat olleet isku vasten suomalaisten kasvoja.

 

Jyrki Kataisen toiminta on vakuuttanut, että hänestä ei ole kansakunnan johtajaksi.

 

Oikeastaan surettaa, että SDP on joutunut vielä kovemman mankelin puristukseen kuin kokoomus. Näin erityisesti, kun peilaan kokoomuksen ja SDP:n toimintaa Tampereella. Mielelläni soisin demareille paremman myötätuulen, kuin heillä nyt on.

 

Keskustan kohoaminen jo vaalikauden tässä vaiheessa piikkipaikalle on tietynlainen yllätys – miellyttävä toki sellainen.

 

Keskustan vastuullinen toiminta on tuonut tulosta.

 

Keskustan nouseminen kärkeen merkitsee, että keskustalaisilta vaaditaan nyt malttia.

 

Vaikka gallupeissa nyt olemmekin piikkipaikalla, on meillä edelleen vain neljänneksi eniten kansanedustajia.

 

Keskustalaisten on tehtävä työtä samalla tahdilla tai mieluusti kaksinverroin enemmän kuin ennen, jotta saamme valtakunnan asiat oikeille raiteille. Seuraava mahdollisuus työntekoon on huomenna, kun ympäri maata järjestetään Keskustan Wappu-tapahtumia.

 

********

 

On nostettava hattua Vasemmistoliitolle, jonka puheenjohtaja Paavo Arhinmäki teki puolueensa kannalta oikean ratkaisun, kun kuunteli Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän opetuksia osinkoveroasiassa.

 

Arhinmäen oppivaisuus on nyt tuomassa tulosta, sillä Vasemmistoliiton kannatus on hallituspuolueista kehittynyt parhaiten.

 

********

 

On mielenkiintoista nähdä, että millaisia irtiottoja Ylen uusimman mielipidetutkimuksen tulokset aiheuttavat hallituksen suurimpien puolueiden piirissä.

 

Ei tarvitse omata suuriakaan ennustajan lahjoja, kun ennustaa, että päähallituspuolueiden keskinäinen nokittelu tulee tiivistymään.

 

Kokoomuksen ja SDP:n keskinäinen nokittelu sopii Keskustalle, mutta tulee olemaan turmiollista suomalaisille.

 

Kansalaisten kannalta on huonoa se, että nykyhallituksen toiminta tulee jatkumaan vielä kaksi pitkää vuotta. Millaiseen sekasortoon Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen ehtivätkään saada Suomen ennen seuraavia eduskuntavaaleja?

 

Selkeä linjani on, että Keskusta voi mennä hallitusvastuuseen vasta uusien eduskuntavaalien jälkeen – ottopojaksi Keskustan ei pidä nykyhallitukseen lähteä!

 

Säännönmukaisiin eduskuntavaaleihin on aikaa kaksi vuotta.

 

Tiedostusvälineissä on kerrottu joistakin tapauksista, joissa kokoomuslainen valtuutettu on jättänyt entisen puolueensa ja siirtynyt muualle.

 

On mielenkiintoista seurata, että löytyykö kokoomuslaisilta kansanedustajilta rohkeutta hypätä pois hukkuvasta laivasta ja jättää ”kykypuolue” seilailemaan tyrskyävälle merelle.

 

Jos Kataisen hallitus sinnittelee hallitusvastuussa vaalikauden loppuun saakka, saattaa järkevillä kokoomuksen kansanedustajilla olla riittävästi aikaa varmistaa paikkansa jonkin muun puolueen parlamenttiedustajana myös seuraavassa eduskunnassa.

 

Loikkaukset kokoomuksesta ovat kansanedustajatasolla hyvinkin mahdollisia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Keskusta ykköseksi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini