Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mitä yhteistä on marjapensaiden tukemisella ja kunnallisveron korottamisella?

Perjantai 17.5.2013 - -Esko Erkkilä-


Myönnän, että otsikossa esittämäni kysymys saattaa olla hämmentävä ja vaatii sen vuoksi hieman taustoittamista.

 

Meillä on marjapensaita – mustaherukkaa, punaherukkaa, viherherukkaa, valkoherukkaa ja karviaista – n. 120 kappaletta.

 

Olen harrastelija verrattuna esim. VTT Paavo Väyryseen, jolla on herukkapensaita tuottamassa satoa n. 11.000 kappaletta – näin Paavo kertoi joskus minulle.

 

En ole koskaan hyväksynyt herukkapensaiden tukemista erilaisilla tukisysteemeillä – mielestäni tukisysteemien käyttäminen on osoitus marjanviljelijän ammattitaidottomuudesta.

 

Herukkapensaiden ja myös karviaispensaiden oikea rakenne huolehditaan leikkaamalla. Herukkapensaat on leikattava jokaisena syksynä heti sadonkorjuukauden jälkeen – vain näin pensaat säilyttävät oikean ”ryhtinsä” ja keinotekoisia tukisysteemejä ei tarvita.

 

 

herukka1

 

En väitä, että tämä viherherukkapensas…

 

 

herukka2

 

…tai tämä mustaherukkapensas olisivat rakenteeltaan virheettömiä, mutta keinotekoisia tukivirityksiä ne eivät tarvitse.

 

 

 

Miten marjapensaiden tukemista voi verrata kunnallisveron korottamiseen?

 

Marjapensaiden hoitotoimenpiteitä tai hoitotoimenpiteistä laistamista voi vallan hyvin verrata kunnallisveron korottamiseen.

 

Jos kunnan luottamushenkilöt ovat huolehtineet kunnan tuloskunnosta, kunnallisveron korottamisia ei tarvita. Kyse on siis täsmälleen samasta kuin marjapensaiden hoidosta – jos et hoida asioita kunnolla, joudut turvautumaan hätäratkaisuihin!

 

Tampere on esimerkki herukkapensaasta, jolle ei ole aikanaan tehty sen vaatimia toimenpiteitä.

 

Tampereella on tänä vuonna edessään 70 miljoonan euron suuruinen miinusmerkkinen taloudellinen tulos. Leikkaukset ovat takavuosina jääneet tekemättä – rönsyjen on annettu rehottaa.

 

Valitettavasti tilanne näyttää jatkuvan, sillä mitään ei tapahdu.

 

Jatkuvasti saamme Tampereen nettisivuilta lukea ”säästöistä”, jotka heikentävät erityisesti työttömien, eläkeläisten, lapsiperheiden, nuorten sekä muiden vähäväkisten palveluja ja hyvinvointia.

 

Erityisesti suren Hervannan ja hervantalaisten kohtelua, joka alkaa olla samanlaista kuin kuntaliitoksissa isompiin kuntiin yhdistyneiden liitoskuntien kohtalo – kaikki viedään pois!

 

On hyvin ymmärrettävää, että Tampereen virkamiehet ja ylin luottamushenkilöjohto hamuavat kuntaliitoksia kehyskuntien kanssa – he haluavat lisää maksumiehiä Tampereen ongelmille.

 

Onko turha toive, että Tampereen luottamushenkilöt heräisivät ja alkaisivat vaatia kaupungin tehostamaan toimiaan?


Tehostamiseen tarvitaan rakenteiden uudistamista ja sen aloittaminen kaupunkiorganisaation madaltamisella olisi hyvä alku tälle toiminnalle.

 

Puheet ja ajatukset kunnallisveron korottamisesta on heti alkuunsa tyrmättävä – se olisi vihoviimeinen ja tarpeeton temppu Tampereen talouden kuntoonlaittamisessa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen kunnallisvero, marjapensaiden leikkaaminen, viherherukan leikkaaminen, mustaherukan leikkaaminen, veroprosentin korottaminen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini