Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampere-lisästä luopuminen olisi lapsiperheiden pettämistä

Lauantai 2.11.2013 - -Esko Erkkilä-


Toimitimme eilen julkisuuteen tiedotteen, jossa toimme julki Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n kannan suunnitelmiin, joissa ns. Tampere-lisä poistettaisiin.

Tiedotteemme otsikko on tämän jutun otsikkona ja se kuului näin:

*************

Tampereen Pormestariohjelma 2013-2016 on otsikoitu ”Uusi Tampere, Tervetuloa”.                                    

Pormestariohjelmassa luvataan seuraavaa: ”Perheille tarjotaan monimuotoisia päivähoitopalveluja: päiväkotitoimintaa, lasten kotihoidontuen kuntalisää, perhepäivähoitoa tai kerhotoimintaa.”

Moni lapsiperhe luotti pormestariohjelman selviin kirjauksiin, mutta nyt heidät ollaan pettämässä ja näin heille toivotetaan paremminkin tervemenoa. Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö paheksuu lupausten pettämistä.

Koska päivähoitokulut ovat huomattavasti suurempia kuin Tampere-lisä, odotettu säästö perustuu olettamukseen, että lapset hoidettaisiin silti kotona. Veroton Tampere-lisä on kuitenkin kotihoidon mahdollistaja monelle perheelle. Lisäksi lisän poisto aiheuttaa imagotappion Tampereelle ja ajaa lapsiperheitä naapurikuntiin, joissa heitä osataan arvostaa ja lupauksista pidetään kiinni.


Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö katsoo, että näin nopealla aikataululla tapahtuva lisän lakkauttaminen pettäisi tamperelaiset, jotka ovat luottaneet pormestariohjelmassa mainittuun Tampere-lisän jatkumiseen ja järjestäneet elämänsä sillä olettamuksella.

Mikäli Tampere haluaa luopua Tampere-lisästä, on sen seuraukset selvitettävä ensin huolellisesti sekä annettava lapsiperheille aikaa valmistautua muutokseen vähintään pormestarikauden loppuun saakka.

 

Lisätietoja:

 

Keskustan Tampereen Kunnallisjärjestö ry, johtokunta

 

Antti Juva, puh. 050 511 1716

varapuheenjohtaja

 

Kalle Kiili, puh. 050 480 0277

viestintävastaava


*********


-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampere-lisä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry.,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini