Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hallitus ja kuntabyrokraatit kuppaavat vanhuksilta rahat

Maanantai 16.12.2013 - -Esko Erkkilä-


On surullista seurata, kun Kataisen-Urpilaisen hallitus lupaa säästää ensi vuonna 300 miljoonaa euroa, kun se muuttaa vanhusten hoitamista laitoshoidosta kotihoitoon ja kodinomaiseen hoitoon.

 

Kyse on kuitenkin täydellisesti siitä, että vanhusten hoitotaso tulee dramaattisesti laskemaan ja ”kodinomaisen hoidon” kustannukset kupataan vanhuksilta sekä heidän omaisiltaan.

 

 

Saimme omin korvin kuulla tästä, kun Ylöjärven kaupunki järjesti keskustelutilaisuuden kaupungin taloudesta tiistaina 10.12.2013.

 

 

Nyt jo tiedämme, että Ylöjärven kaupunki ajaa alas Viljakkalan terveyspalvelut ja samassa yhteydessä Kurun palvelukeskuksen akuuttisairaanhoitopaikat suljetaan.

 

 

santa1

 

Ylöjärven kaupungin terveys- ja sosiaalijohtaja Anne Santalahti kertoi tilaisuudessa lukuja, joilla hän perusteli vastuualueensa auvoista tulevaisuutta.

 

 

 

 

santa2

 

 

Santalahden tilaisuudessa esittämässä power-point –aineistossa todetaan, että Kurun palveluosaston akuuttipaikkojen (8 kpl) lopettaminen tuo nettosäästöä 146.000 € vuonna 2015.

Terveys- ja sosiaalijohtaja totesi, että Kurussa akuuttipaikkojen lopettaminen tuo säästöjä ja se saattoi tottumatonta hämmentää, kun johtaja sitten sanoi:

Kurussa tullaan saamaan tuloja.

 

 

************

 

 

Olen vuosien aikana seurannut niin monen vanhuksen laitoselämää, että tiedän Ylöjärven terveys- ja sosiaalijohtajan puhuvan totta!

 

Akuuttipaikkojen ja perinteisten vanhainkotipaikkojen muuttaminen palvelukotiasumiseksi tai vastaavaksi antaa kunnille mahdollisuuden kupata vanhuksilta heidän viimeisetkin säästönsä ja nuijia vanhusten kuukausieläkkeistä käteen jäävän osuuden minimaaliseksi.

 

Lääkkeet kuuluvat aiemmassa muodossa hoitomaksuun, mutta palvelukotiasumisessa nekin on vanhuksen maksettava omasta pussistaan.

 

 

Kataisen-Urpilaisen –hallituksen antama lupaus 300 miljoonan euron suuruisista säästöistä vanhustenhoidossa on suurta huijausta, sillä sen joutuvat maksamaan vanhukset omasta pussistaan.

 

 

On myönnettävä, että osa summasta tuo kahisevaa kuntien kassaan ja sen vuoksi kuntabyrokraatit hieroskelevatkin nyt tyytyväisenä käsiään.

 

Ydinkysymys on kuitenkin se, että Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen säästönä markkinoima 300 miljoonaa euroa on pois vanhusten omasta rahapussista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Viljakkalan terveyspalvelut, Viljakkalan terveyspalvelujen alasajo, Kurun akuuttipaikkojen lopettaminen, Ylöjärvi, Viljakkalan kuntaliitos Ylöjärveen, vanhukset maksavat 300 miljoonaa euroa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini