Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valtiopäivien avauskeskustelu osoitti, että Kataisen aika alkaa olla ohi

Torstai 6.2.2014 - -Esko Erkkilä-


Seurasin eilen televisiosta monien muiden tapaan valtiopäivien avajaiskeskustelua.

 

Keskustelun aluksi pääministeri Jyrki Kataisella oli kunnianhimoinen tavoite lukea mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pitkälle ennaltakirjoittamaansa puhetta.

 

Omaan kohtuullisen suullisen esitystaidon, joten minulla on kanttia arvostella Kataisen avauspuheenvuoroa, jossa pääministeri yritti korvata asiasisällön sillä, että ehtisi sanoa mahdollisimman monta sanaa hänelle varatussa viidessä minuutissa.

 

Hyvässä ja vaikuttavuuteen pyrkivässä puheessa pitää olla painotuksia, taukoja, katsekontaktia ja vakuuttavuutta. Siihen Kataisen konekivääritulituksen tyylisessä pikalukupuheessa ei yritettykään päästä. Ihmettelen!

 

 

valtio1

 

 

Televisio on armoton tuomari, kun arvioidaan puhujan kehonkieltä ja linkitetään se puhujan sanomaan.

 

Jyrki Kataisen kehonkieli kertoi eilen vakavaa viestiä suomalaisille – tästä ei hyvää seuraa.

 

 

*************

 

 

Kataisen ja perussuomalaisten uuden ryhmänjohtaja Jari Lindström´n sekä Keskustan ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikaisen väittelyä odotettiin suurella mielenkiinnolla.

 

Katainen jäi kolmikosta selkeästi heikoimmaksi ja Kimmo Tiilikainen paransi esiintymistään avauskeskustelun edetessä.

 

Jari Lindström oli melko vakuuttava keskustelun alussa, mutta kun häneltä loppuivat ennaltakirjoitetut puheenvuorot, hän katosi ”kartalta” kokonaan.

 

 

valtio2

 

 
SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainenkin pärjäsi valtiopäivien avauskeskustelussa paremmin kuin pääministeri Jyrki Katainen.  Urpilainen osaa olla tyhjääkin puhuessaan vakuuttava ja sen merkitsi, että Katainen jäi vakuuttavuudessa Urpilaisenkin jalkoihin.

 

 

valtio3

 

 

Olen oppinut luottamaan Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaisen esiintymisiin ja hänen esiintymisensä oli vakuuttavaa eilenkin.

 

Tiilikainen keräsi kaikki pisteet eilisellä esiintymisellään.

 

 

 

valtio4

 

 

Tiilikaisen esiintymiselle on annettava erityistunnustus sen vuoksi, että hän osasi ottaa esille seikkoja, joissa Kataisen-Urpilaisen hallitus on töpeksinyt eniten.

 

Tiilikainen peräsi, että milloin hallitus tuo suureen saliin yrittäjyyttä helpottavia päätöksiä?

 

Hallituksen kivihiilenmusta energiapolitiikka sai Kimmo Tiilikaisen puheenvuoroissa jyrkän vastalauseen. ”Me mietimme tätä”, vastasi Jyrki Katainen ja loi anelevia katseita Jutta Urpilaisen suuntaan.

 

Turve-energian alasajoon Katainen pyristeli jotain siihen suuntaan, että kun ne globaalit päästökauppatavoitteet – voi ihme, että mitä pääministeri sopertelee!

 

Kimmo Tiilikainen havainnollisti Kataisen hallituksen toimet näin;

  • veronkorotukset ja leikkaukset
  • veronkorotukset ja leikkaukset
  • veronkorotukset ja leikkaukset!

 

 

valtio5

 

 

Tiilikaisen lähellä istuvat kansanedustajat – mm. Mikko Alatalo, Tapani Tölli, Simo Rungren, Lasse Hautala, Antti Kaikkonen ja Arto Pirttilahti – nyökyttelivät, kun Kimmo Tiilikainen kysyi pääministeri Kataiselta, että eikö Teitä kiinnosta ne miljardit, jotka menevät ulkomaille, kun Suomi harjoittaa hiilenmustaa energiapolitiikkaa!

 

 

Tietää Keskustan osalta jatkossa positiivisia näkymiä, kun eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen jätti perussuomalaisten Jari Lindströmin ”lehdelle soittelemaan” ja otti vankan niskalenkin Kokoomuksen Jyrki Kataisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Jari Lindström, Kimmo Tiilikainen, kokoomus nostaa tassut ylös,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini