Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Monet ministerit joutuivat hyppäämään liian suuriin saappaisiin

Perjantai 8.8.2014 - -Esko Erkkilä-


Viime päivien – jopa viime hetkien tapahtumat ovat osoittaneet, että Kataisen - Urpilaisen otteen kirvottua maamme hallituksen peräsimestä on ajauduttu entistäkin hallitsemattomampaan tilanteeseen.

 

Lukeudun niihin, jotka totesivat Suomelle koituvan ongelmia, kun Kokoomuksen puoluekokous valitsi Alexander Stubb´n Kokoomuksen puheenjohtajaksi.

 

En kuitenkaan osannut ennakoida, että Stubb´n valinta olisi muodostunut sellaiseksi katastrofiksi maallemme kuin nyt näyttää käyneen.

 

Pelkään, että nyt nähtyyn ja koettuun pätee tunnetun TV-mainoksen toteamus:

”Eikä tässä vielä kaikki!”

 

Stubb´n eilinen kieltäytyminen saapumasta eduskunnan talousvaliokunnan kokoukseen, kun siellä käsiteltiin Venäjä-pakotteita, osoittaa hänen vajavaista kykyään hahmottaa asioita, jotka kuuluvat Suomen pääministerin tärkeimpiin tehtäviin.

Arvostan puhemies Eero Heinäluoman lausuntoa Stubb´n poisjäännistä.

 

 

************

 

Petteri Orpon (kokoomus) kykenemättömyys maa- ja metsätalousministerin tehtävään oli selvää jo alusta alkaen, mutta Venäjä-pakotteiden tullessa voimaan on Orpon ”orpous” tullut kaikille selväksi.

 

Tiedotusvälineet kertovat, että Orpo on kutsunut koolle ministeriön kriisipalaverin ja siellä käydään läpi, mitä tuottajien ja elintarviketeollisuuden auttamiseksi voidaan tehdä.

 

Kuka uskoo Orpon pystyvän auttamaan viljelijöitä, elintarviketeollisuutta, elintarvikealan työntekijöitä ja Suomea tässä tilanteessa – en ole varmaan ainoa, joka tietää Orpon olevan tässä tilanteessa voimaton!

 

 

*************

 

 

Ministeri, jolla pallo näyttää olevan kadoksissa, on valtiovarainministeri Antti Rinne (sdp). Rinne maalailee julkisuuteen, että Suomen kansantalous nousisi tänä vuonna 0,2 % ja ensi vuonna peräti 1,4 %!

 

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaeukko, kun voi sanoa, että valtiovarainministerin tilannetaju ei ole tästä maailmasta!

 

 

**************

 

 

 

En ole ollut ennenaikaisten eduskuntavaalien kannattaja, mutta parin viime päivien kokemukset panevat odottamaan demareilta vastuullisia päätöksiä ja luopumista hallitusvastuusta.

 

Demarien lähtö hallituksesta olisi heille itselleen suuri mahdollisuus ja kun se kaataisi Stubb´n hallituksen, niin se olisi mahdollisuus myös Suomelle!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Eikä tässä vielä kaikki, Stubb, Petteri Orpo, Antti Rinne, demarien lähtö hallituksesta, SDP:n lähtö hallituksesta, ennenaikaiset eduskuntavaalit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini