Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sallivatko tamperelaiset, että pormestarin hyväksymällä tavalla Tampereen Valoviikkojen valokuviot romutetaan?

Lauantai 3.1.2015 - -Esko Erkkilä-


Tampereella on ollut pitkä perinne, että Hämeenkadun ja eräiden lähikatujen ylle rakennetaan…

 

 

 

 

valo1

 

 

 

 

valo2

 

 

 

 

valo3

 

 

…hevosista, karhuista,…

 

 

 

 

valo4

 

 

 

 

valo5

 

 

 

 

valo6

 

 

 

 

valo7

 

 

 

 

valo8

 

 

…kukista,…

 

 

 

 

valo9

 

 

…muumeista,…

 

 

 

 

valo10

 

 

…Aku Ankka-perheestä ja…

 

 

 

 

valo11

 

…monesta muusta aiheesta tehtyjä valokuvioita syksyn ja talven pimeimpään aikaan.

 

 

Tampere on tullut maankuuluksi valokuvioistaan, mutta nyt julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan kokoomuslaisen pormestarin lähipiiri on junailemassa asiat niin, että perinteiset valokuviot romutetaan jo tulevana Loppiaisena.

Jokainen voi ylläolevasta kuvasarjasta tehdä päätöksen, että pitääkö valokuviot romuttaa vai pitäisikö niiden saada jatkaa Tampereen keskustan kaunistuksena!

 

 

 

SDP:n valtuustoryhmä on tehnyt asiaa koskevan valtuustoaloitteen, mutta näyttää, että kokoomus vie sisäpiirissä päättämänsä asian päätökseen ennen SDP:n valtuustoaloitteen käsittelyä.

 

 

 

*************

 

 

 

Asiaa on viime päivinä käsitelty ansiokkaasti mm. Aamulehden blogeissa, mutta kokoomuspäättäjät ovat vaitiolollaan kuitanneet keskustelun.

 

Asiaa kritisoivan aktiivijoukon tutkimuksen tuloksena on esitetty useitakin yrityskytkentöjä ja ne tekevät valokoristeiden tuhoamisesta erityisen mielenkiintoisen – mitä kaikkea kytkeytyykään tähän toimintaan?

 

 

Keskusta, Tampereen Puolesta, kristillisdemokraatit, SKP ja perussuomalaiset muodostavat Tampereen kunnalliselämässä uunituoreen ryhmän, jonka nimeksi on muotoutumassa ”Ryhmä 17”.

 

Ryhmä 17:n valtuustoryhmät ja kunnallisjärjestöt toimittivat eilen julkisuuteen tiedotteen, jonka allekirjoittivat em. valtuustoryhmien puheenjohtajat.

 

 

Tiedote kuuluu näin:

 

 

 

Tiedote                                                                          02.01.2015

Pormestari: Valoviikkopäätös kuuluu valtuustolle

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen on tämän hetken tietojen mukaan hyväksymässä toimintatavan, jossa historiallisten valokuvioiden romuttaminen aloitetaan loppiaisena, vaikka niiden suojelemista koskeva SDP:n valtuustoaloite on käsittelemättä. Ratkaisullaan pormestari tekee kuntalaisten vahvasti yli poliittisten rajojen tukeman aloitteen tarpeettomaksi ja myös ylenkatsoo aloitteen jättänyttä valtuustoryhmää.

Valoviikkoa koskeva päätöksenteko heikentää paitsi kaupunginvaltuuston myös koko luottamushenkilötyöskentelyn arvovaltaa. Valoviikkojen ratkaisusta ei ole tehty lainkaan päätöstä missään luottamuselimessä. Hanke on viety ohi päätöksentekojärjestelmän erilaisissa työryhmissä ja tiedoksi annettuina tilannekatsauksina.

Koska hallintolain mukaista luottamusmiespäätöstä ei ole, ei ole myöskään kuntalaisten oikeusturvan peruselementtejä: selvitysvelvollisuutta, objektiivisia perusteluja, otto-oikeutta eikä valitusoikeutta. Samoin päätökseen olennaisesti liittyvää kansalaiskeskustelua vaihtoehdoista ei ole voitu käydä.

Tampereen kaupunginvaltuuston tulee saada päättää Valoviikkojen ratkaisusta. Valokuviot tulee loppiaisena palauttaa huolellisesti Tampereen Sähkölaitoksen tytäryhtiö Veran tai vanhojen valojen suojelijoiksi tarjoutuneiden varastoon. Jatkotoimiin tulee ryhtyä vasta valtuuston päätöksen jälkeen kevättalven aikana.

Allekirjoittaneet valtuustoryhmien ja kunnallisjärjestöjen puheenjohtajat pyytävät muitakin ryhmiä harkitsemaan, hyväksyvätkö he luottamusmiesten yli kävelemisen. Jos he eivät sitä hyväksy, tämä kanta olisi hyvä tuoda välittömästi tiedoksi julkisuuteen.

 

Ryhmä17 valtuustoryhmien puheenjohtajat

Lasse Oksanen, Tampereen Puolesta(TaPu)

Ilmari Rostila, Perussuomalaiset (PS)

Timo Hanhilahti, Keskusta(KESK)

Satu Sipilä, Kristillisdemokraatit(KD)

Jari Heinonen, SKP

********************

 

Saa nähdä, että olemmeko liian myöhässä ja ”jengi” ehtii romuttamaan valokuviot lähipäivinä.

 

Olen ehdottomasti valokuvioiden säilyttämisen kannalla, sillä ne ovat sitä Tamperetta, joka tunnetaan.

 

Toivon, että tamperelaiset ja luottamushenkilömme ryhtyvät nopeasti vastarintaan kokoomuspäättäjiä vastaan ja saamme nauttia ainutkertaisista valokuvioista jatkossakin.

 

Erityisesti odotan kaupunkimme luottamushenkilöiltä ryhtiä, jotta ei toteutuisi se kaupungin erään johtavan virkamiehen toteamus, joka kuulemma totesi luottamushenkilöiden toiminnasta vastaavassa tilanteessa näin:

 

 


 "Kun asian tekee ensin eikä kysele niin kyllä se niille sitten kelpaa"!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen Valoviikot, Tampereen valokuvioiden romuttaminen, virkamiesvalta, SDP:n valtuustoaloite,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini