Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pankit kyllä pitävät puolensa

Torstai 26.2.2015 - -Esko Erkkilä-


En väitä tuntevani Kreikan talousongelmia perusteellisesti, mutta se kuva on minulle muodostunut, että Kreikalle annettu talousapu on ensiksi valunut Kreikasta katsellen ulkomaisten pankkien tiliholveihin.

 

 

Ne miljardit, joita Kreikkaan on syydetty, eivät ole auttaneet vähääkään ahdingossa olevia kreikkalaisia, vaan tukimiljardeilla on paikattu saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tilannetta. Kyse on raa´asta silmänkääntötempusta, jolla mm. Suomen erilaiset Kreikan tukipaketit ovat kiertyneet ”pesää Kreikkaan tekemättä” saksalaisten ja ranskalaisten pankkien taseiden paikkaamiseen.

 

 

 *********************

 

Kyse ei pankkien kohdalla ole mistään ennenkuulumattomasta jutusta, sillä samaa menettelyä harrastavat myös suomalaiset pankit, jos vähääkään saavat todellista vihiä asiakkaidensa ongelmista.

 

 

Omaan ilmiöstä omakohtaista kokemusta, sillä jouduin työurani eräässä vaiheessa suorittamaan perintää niiltä asiakkailta, joille edeltäjäni oli kevyin perustein myöntänyt ylipitkiä maksuaikoja.

 

 

Perintäkohteeni olivat maatiloja, joille oli ylipitkien maksuaikojen seurauksena kertynyt sellaisia saldoja, että asiakkaat eivät pystyneet velkojaan normaalilla maksuliikenteellään niistä suoriutumaan.

 

 

Erehdyin joissakin tapauksissa keskustelemaan velallisasiakkaan tilanteesta paikallispankin kanssa ja se oli ehdottomasti virhe, sillä pankki syöksyi heti asiakkaan kimppuun ja suoritti asiakkaalle ”täyspuhdistuksen” eli laittoi kaikki erääntyneet maksunsa nopeaan perintään!

 

 

On selvää, että työnantajani jäi lehdelle soittelemaan, kun pankki laittoi asiakkaan konkurssiin.

 

 

Opin jo silloin, että kyllä pankki perii omansa ja sen vuoksi en ihmettele, että Suomen Kreikalle maksamat tukimiljarditkin ovat valuneet saksalaisten ja ranskalaisten pankkien hyväksi – eivät kreikkalaiset niistä ole nähneet vilaustakaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Kreikka, Kreikan talousapu, Kreikan tukimiljardit, pankkien häikäilemättömyys,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini