Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Portugalin Estorilin ja Cascais´n kaupunkien "Infra Liikelaitos" toimii

Lauantai 16.5.2015 - -Esko Erkkilä-


Lienee sen vika, että vuodesta 2009 toimimiseni Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa merkitsee kohdaltani havainnointia myös ulkomaan lomamatkoilla lomakohteiden ”infran” toiminnasta.

 

 

Taannoisella Portugalin lomamatkallamme tein havaintoja ainakin Estorilin sekä Cascaic´n kaupunkien ”infra-yksiköiden” toiminnasta.

 

 

Molempien kaupunkien puhtaanapito- ja katujen kunnossapidosta huolehtivat yksiköt hoitivat hommansa oikein hyvin – tulee pikemminkin mieleen, että liiankin hyvin ja siten ylimääräisiä kustannuksia kaupungin veronmaksajille aiheuttaen.

 

 

Kaupunkien kadut sekä puistot ovat Portugalissa hyvässä kunnossa ja siistejä.

 

 

Jokainen tiedämme Portugalin talousongelmat ja helposti hiipii ajatus mieleen, että Portugalissakin julkinen sektori on Suomen tavoin ylimitoitettu.

 

 

Asuimme n. kahdenkymmenviiden kilometrin etäisyydellä Lissabonista sijaitsevassa Estorilin kaupungissa. Estorilin kyljessä sijaitsee Cascais´n kaupunki ja kävelin Cascais´iin kahtena aamuna anivarhain sekä tein havaintoja mm. kaupunkien puhtaanapidosta.

 

 

Kommentoin näkemääni muutaman kuvan avulla.

 

 

 

 

ppito1

 

 

Molempina aamuina totesin, että aamuviiden aikaan Cascais´ssa oli liikkeellä katujen pesuyksikkö samoilla kohdin.

 

 

Mielestäni joka-aamuinen pesu oli ylimitoitettua ”siisteyttä”, sillä siihen ei käsittääkseni ollut tarvetta. Hommasta aiheutui veronmaksajille turhaa kustannusta.

 

 

 

 

ppito2

 

 

Toinen organisaation ylimitoituksesta kertova juttu oli se, että aamuisen Estorilin kadulla harjakoneen perässä kulki samaan vauhtia sinisiä vilkkuvaloja vilkuttava henkilöauto.

 

 

Harjakoneella oli asianmukaiset merkkivalot katollaan, joten ylimääräisen henkilöauton mateleminen yön hiljaisina hetkinä kaupungin kaduilla harjakoneen ”varmistajana” oli mielestäni tarpeetonta.

 

 

 

*********************

 

 

 

Aiheellista mielestäni oli puolestaan se, että aamuviiden aikaan molempien esimerkkikaupunkien hiekkarantojen kunnostamisesta huolehdittiin.

 

 

 

 

ppito3

 

 

Kaivinkoneella fiksattiin aamulla Atlantin valtameren hiekkarantoja siihen kuntoon, että lomalaiset pystyivät päivän mittaan nauttimaan turvallisista hiekkarannoista.

 

 

 

 

ppito4

 

 

Olen nähnyt matkan varrella monenlaisia puimureita, mutta vasta Estorilin hiekkarannalla näin hiekkapuimurin.

 

 

Oletan, että hiekkapuimurin avulla hiekkarannalta saatiin kerätty sinne turistien jättämä roina, joten hiekkapuimurin käyttäminen rannan siivouksessa oli paikallaan.

 

 

 

 

ppito5

 

 

Mainitsin jo, että havaintojeni mukaan Lissabonissa, Estorilissa ja Cascais´ssa kadut ovat siistejä.

 

 

Estorilissa katujen miellyttävyyteen on panostettu, sillä kalastajakaupungin imagoon hyvin sopivasti myös katukiveyksessä on huomioitu kaupungin ”kalallinen” ilme!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Estoril, Cascais, Lissabon, Lisboa, Portugal, Portugali, Portugali 2015,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini