Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sote muuttaa kunnan roolia, mutta kuntaa pitää jatkossakin arvostaa!

Keskiviikko 4.11.2015 - -


Otsikko on lainattu kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen esityksestä – esityksestä, jonka ministeri piti Tampere-talossa eilen järjestetyssä Seutufoorumi 2015 –tapahtumassa.

 

 

Osallistuin Seutufoorumiin ja…

…tässä kuva, jossa sain olla yhdessä kunta- ja uudistusministerin sekä Ylöjärven kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Minna Sarvijärven kanssa.

 

 

Ministeri Vehviläisen aihe Seutufoorumissa oli ”Tulevaisuuden kunta” ja hän totesi mm. , että tulevaisuuden kunnassa kuntalaiset, yritykset ja elinkeinoelämä tekevät kaikkia hyödyntävää yhteistyötä.

 

 

Olin työelämässä yritysmaailman palveluksessa yli 40 –vuotta ja olen tyytyväinen, että nykyhallitus puhuu voimallisesti yritysten ja elinkeinoelämän puolesta.

 

 

Nykyinen hallitus näkee aivan oikein, että ainoastaan terve elinkeinoelämä ja menestyvät yritykset tuovat kuntaan sitä arvonlisää, jota tarvitaan, kun maksetaan terveydenhoito, opetus, nuorisotyö, vanhustenhoito ja infra.

 

 

 

 

vehvi2.jpg

 

 

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen painotti, että nyt kuntien pitäisi nähdä tulevaisuuteen ainakin 2020 –luvulle saakka, mutta mielellään 2030- , jopa 2040 –luvulle saakka.

 

 

 

 

vehvi3.jpg

 

 

Vehviläinen peräänkuulutti, että maassa pitää tehdä hyvää kaupunkipolitiikkaa, mutta pitää tehdä myös hyvää maaseutupolitiikkaa.

 

 

Tampereen kaupunkiseudun osalta Vehviläinen totesi, että Tampere on kasvava ja elinvoimainen kaupunki, jonka pitää tehdä hyvää yhteistyötä ympäryskuntien kanssa.

 

 

Vanhoja ei saisi muistella, mutta etsimättä tulee mieleen kuntaministeri Henna Virkkusen ajatukset edellisen hallituskauden ajalta, jolloin vallassa olleiden päättäjien painajaisuni oli se, että Tampereen kaupunkiseudulla olisi arvostettu ympäryskuntia ja niiden toimintaa.

 

 

 

 

vehvi4.jpg

 

 

Tiedän, että Anu Vehviläinen tunteen Tampereen yllättävän hyvin ja sen vuoksi ei ollutkaan yllätys, kun hän totesi puoltavansa Tampereen korkeakoulujen yhteistyöhanketta.

 

 

 

Oli miellyttävää nähdä Anu Vehviläinen taas muutaman vuoden jälkeen Tampereella ministerinä.

 

 

Muistan hyvin, kun hän liikenneministerinä ollessaan esiintyi Kauppakeskus Duossa joskus taannoin!

 

 

Kiitokset Anu Vehviläiselle hienosta esiintymisestä Tampereella – äänestin oikeaa henkilöä Keskustan varapuheenjohtajaksi taannoisessa Turun puoluekokouksessa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Anu Vehviläinen, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, ministeri Vehviläinen Tampereella, ministeri Anu Vahviläinen Tampereella 3.11.2015,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini