Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mielenkiintoinen politiikan vuosi alkoi tänään!

Perjantai 1.1.2016 - -Esko Erkkilä-


Tänään on vuoden 2016 ensimmäinen päivä ja kaikille on selvää, että alkaneesta vuodesta tulee poliittisesti mielenkiintoinen vuosi.

 

 

Puolueet ajavat tänä vuonna itseään asemiin, joilla lähdetään todelliseen kuntavaalitaisteluun 9.4.2017 pidettävissä kuntavaaleissa.

 

 

SDP riekkuu vuoden vaihtuessa piikkipaikalla, mutta ennustan, että tosin on jo vuoden 2016 päättyessä.

 

 

Pakkaa tulevat sekoittamaan Suomidemokraatit, joka saa puoluerekisteriin pääsyyn vaadittavat kannattajakorttimäärät täyteen ilmeisesti jo tammikuussa.

 

 

Suomidemokraatit tulevat olemaan todellinen suonenisku perussuomalaisilla, mutta ne merkitsevät myös sitä, että SDP:n gallupkannatus sulaa puolueen normaalille tasolle eli alle 20 prosentin.

 

 

Keskusta ja Kokoomus eivät tule kärsimään Suomidemokraattien noususta.

 

 

Suomidemokraateilla on tietty johtajuusongelma, sillä nykyisten Perussuomalaisten eduskuntaryhmä lienee niin tiukasti sidottu pitävin allekirjoituksin Timo Soinin johtaman puolueen taakse, että sieltä ei ole mahdollista kohota Suomidemokraateille valovoimaista johtajaa – ei ainakaan vuoden 2017 kuntavaaleihin mennessä.

 

 

Ennustajan osa on aina vaikea, mutta ennakoin, että vuoden 2017 kuntavaaleissa Suomidemokraatit ja Perussuomalaiset saavat molemmat tasoltaan 7 prosentin kannatuksen eli protestiäänet yltävät samaan kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

 

 

Jokseenkin kaikki perussuomalaisista nyt demareihin kaikonneet äänestäjät palaavat Suomidemokraatteihin, joten nyt alkaneen vuoden aikana SDP palaa kannatustasoltaan jonnekin 17 – 18 prosentin tasolle!

 

 

Vuoden kuluttua olemme viisaampia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Suomidemokraatit, politiikan vuosi 2016, Perussuomalaiset 2016,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini