Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kuntaliitoskuntia ja miehitetylle alueelle jääneitä kuntia ei saa ja ei myöskään voi unohtaa

Sunnuntai 17.1.2016 - -Esko Erkkilä-


Suomen kuntarakenteessa on vuosikymmenten aikana tapahtunut paljon muutoksia ja on ennustettavissa, että muutoksia tulee jatkossakin tapahtumaan.

 

 

Kuntaliitoksista ja alueluovutuksista huolimatta entiset kunnat elävät kuitenkin ihmisten mielissä ja onneksi myös valtionhallinnon tietojärjestelmissä.

 

 

Näin on hyvä, sillä en mitenkään voisi hyväksyä, että synnyinkuntani olisi muuttunut Viljakkalasta Ylöjärveksi, vaikka Viljakkala liittyikin Ylöjärven kaupunkiin 1.1.2007.

 

 

Anoppini kohdalla, joka oli syntynyt Salmin Mantsinsaarella vuonna 1915, oli käydä vielä kalpatemmin ja hetkeksi kävikin kalpaten, sillä hänen synnyinkunnakseen merkittiin mm. sairasvakuutuskorttiin joskus 1970-luvulla ”Ulkomaat”.  Onneksi tilanne korjaantui jossain vaiheessa ja anoppini oli kuolemaansa saakka valtionhallinnon virallisissa tietojärjestelmissä syntynyt Salmissa, jonka kuntanumero tänäänkin on virallisissa asiakirjoissa 733.

 

 

***********

 

 

Tilatunnukset ovat EU-byrokratiassa ehdottoman tärkeitä ja on lohduttavaa todeta, että kuntanumerot eivät tilatunnuksissa muutu vaikka tapahtuisikin kuntaliitoksia.

 

 

Kerron esimerkin Rouvan Kälviällä omistaman maatilan tila- ja kuntanumeroista:

 

  • Rouvan omistama maatila sijaitsee Kälviällä ja se merkitsee, että tilatunnuksen kolme ensimmäistä numeroa muodostavat Kälviän kuntanumero eli 315
  • Kälviä liittyi Kokkolan kaupunkiin 1.1.2009 ja sen merkitsee, että Rouvan omistama maatila sijaitsee Kokkolassa, jonka kuntanumero on 272
  • jotta tilanne olisi selvä (tai epäselvä), niin Rouva kun asuu Tampereella, häntä verotetaan maatilan tuloista Tampereella ja sen kuntanumero taas on puolestaan 837!

 

 

Minua kolmenlaiset kuntanumerot koskevat Viljakkalassa omistamani vapaa-ajanasunnon sekä osaomistamani maatilan osalta:

 

  • vapaa-ajanasuntoni tilatunnuksen ja maatilan tilatunnuksen kolme ensimmäistä numeroa muodostavat Viljakkalan kuntanumero 932
  • kun vapaa-ajanasuntoni ja maatila sijaitsevat kuntaliitoksen tapahduttua Ylöjärvellä, niin silloin on käytössä Ylöjärven kuntanumero eli 980
  • vapaa-ajanasunnosta ja maatilasta maksettavat verot menevät Tampereelle ja sen kuntanumero on puolestaan yllämainittu 837!

 

 

On oikein, että kuntaliitoskuntien ja Neuvostoliitolle pakkoluovutettujen kuntien ”elämä” jatkuu yhä edelleen valtionhallinnon virallisissa tietojärjestelmissä!

 

 

Kuntanumerot löytyvät, kun googlaa: ”Kuntanumerot”.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kuntanumerot, liitoskuntien kuntanumerot, miehitetylle alueella jääneiden kuntien kuntanumerot, valtionhallinnon kuntanumerot, tilatunnukset, kuntanumerot tilatunnuksen osana,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini