Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskusta haluaa katon Tampereen hinnankorotuksille

Lauantai 13.2.2016 - -Esko Erkkilä-


Keskustan Tampereen valtuustoryhmä julkisti jo eilen valtuustoaloitteensa, jonka ryhmä tulee tekemään ensi maanantaina eli 15.2.2016 pidettävässä kaupunginvaltuuston kokouksessa.

 

Valtuustoaloite kuuluu näin:

 

”Tampereen kaupungin asukkaat ja muut asiakkaat ovat toistuvasti joutuneet tilanteisiin, jossa kaupunki tai kaupungin konserniin kuuluva toimija korottaa yksi­puo­li­sesti maksuja kaksin-, kolmin- tai pahimmillaan yli kymmen­ker­tai­seksi. Esimerkkejä näistä ovat tonttien vuok­ran­ko­ro­tukset jopa yli 10-kertaiseksi tai jäteveden vastaa­not­to­maksun monin­ker­tais­ta­minen.

 

Valti­o­neu­voston suunnalta on todettu, että 27 prosentin hinnankorotus on kohtuuton ja lainmuutos on harkinnassa. Kulutttaja-asiamies on ilmoittanut kantanaan, että kertakorotus ei voi olla yli 15 prosenttia. Vaikka korotuksella olisikin asiallinen peruste, ei asiakas ole voinut varautua mono­po­li­a­se­massa olevan palve­lun­tar­jo­ajan suuriin hinnan­nou­suihin.

 

Tästä syystä Tampereen Keskusta esittää, että kaupun­ki­kon­ser­nissa tuotteen tai palvelun hinnan korotus vuoden aikana on kaikissa oloissa oltava alle 50 prosenttia."

 

***********

Keskustan valtuus­to­ryhmä esittää, että valtuustoaloite käsitellään pikaisessa käsittelyssä.

 

Valtuustoaloitteen ovat allekirjoittaneet Timo Hanhilahti ja Matti Järvinen.

 

Mainittakoon, että Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja kuuluu valtuustoryhmän sääntöjen mukaan valtuustoryhmään – olen kunnallisjärjestön puheenjohtaja, joten tunnen valtuustoaloitteen.

 

 

On mielenkiintoista kuulla ja nähdä, että miten muut puolueet suhtautuvat valtuustoaloitteeseemme!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Keskusta haluaa katon Tampereen hinnankorotuksille, Keskustan Tampereen valtuustoryhmä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini