Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tietyöstä kertova liikennemerkki siirtää kaiken vastuun tienkäyttäjälle

Keskiviikko 6.4.2016 - -Esko Erkkilä-


Olen ollut Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä liikelaitoksen perustamisesta alkaen eli vuoden 2009 alusta lähtien.

 

 

Toivottavasti olen pystynyt antamaan jotain liikelaitoksen johtamiselle ja itse olen oppinut kuluneiden vuosien aikana paljon.

 

 

Eräs seikka, jonka olen oppinut on se, että tietyöstä kertova liikennemerkki siirtää jokseenkin kaiken vastuun tienkäyttäjälle.

 

 

 

 

 

tietyo.jpg

 

 

Tietyöstä kertova liikennemerkki on numeroltaan 142.

 

 

 

Olen Infra-vuosieni aikana todennut tietyöstä ja tietyömaasta kertovan liikennemerkin merkityksen.

 

 

 

Tietyömaa-alueella tapahtuu usein auton vaurioitumisia, kun kuljettaja ajaa liian suurta tilannenopeutta ja autoon tulee vaurioita esim. kuoppaan ajamisen seurauksena.

 

 

Monet autoilijat tekevät vaurioistaan reklamaation ja pyrkivät saamaan tienpitäjän korvausvelvolliseksi.

 

 

Korvausvaatimus tulee Tampereella Infran kunnossapitämien alueiden osalta Infran toimitusjohtajalle, joka yleensä tekee hylkäävän päätöksen, jos tietyömaa on oikein merkitty tietyömaata osoittavalla liikennemerkillä.

 

 

Jotkut sinnikkäimmät jatkavat valitustaan ja pyrkivät kumoamaan toimitusjohtajan tekemän päätöksen – näiden tapausten asiakirjat päätyvät johtokunnan käsittelyyn.

 

 

Apunamme ja taustatukenamme ovat kaupungin lakimiehet, jotka evästävät johtokuntaa, mutta lopullisen päätöksen tekee luonnollisesti johtokunta.

 

 

Emme muistaakseni ole kertaakaan muuttaneet toimitusjohtajan päätöstä ja muistelen, että kukaan valittajista ei ole jatkanut valitustaan oikeusasteisiin.  Johtokunnan päätös on siis jäänyt lopulliseksi päätökseksi.

 

 

 

Mitä tästä opimme?

 

 

Tietyöstä kertova liikennemerkki pitää aina ottaa todesta, sillä sen vaikutusalueella tapahtuneet onnettomuudet ja kulkuneuvojen vauriot menevät tienkäyttäjän maksettaviksi.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Liikennemerkki 142, Tietyö-liikennemerkki,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini