Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sauli Niinistö avasi presidentinvaalikampanjansa!

Keskiviikko 24.8.2016 - -Esko Erkkilä-


Presidentti Sauli Niinistön puhe eilen suurlähettiläspäivillä oli asiallinen kannanotto ajankohtaisiin asioihin, mutta samalla se oli lähtölaukaus Niinistön vaalikampanjalle kohti presidentinvaaleja 2018.

 

 

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään tuolloin 28.1.2018 ja mahdollinen toinen kierros 11.2.2018.

 

 

Suunnitteilla on kuitenkin lainmuutos ja toteutuessaan se merkitsi ensimmäisen kierroksen suorittamista 15.4.2018 ja mahdollinen toinen kierros 29.4.2018.

 

 

Presidentti Niinistö kritisoi eilisessä puheessaan EU:ta ja totesi mm. näin:

 

 

”Jo selätetyksi julistettu EU:n pankkikriisi on Ison-Britannian Brexit-päätöksen myötä tekemässä jälleen paluuta. Unionia ravistelevat voimat ovat väkeviä. Maailmantalouden mataminen vaikuttaa. Globalisaatio näyttää meille siitä kauan nauttineille myös ilkeämpiä kasvojaan. Koventuva taloudellinen kilpailu ajaa suhteellista etuamme alas.

Euroopan unionin tilanne on muutoinkin monin tavoin solmussa. Solmu on pitkälti itse solmimamme. Koreografiakin on tuttu: kriisi yllättää, tulee kuin puun takaa. Sitten huippukokoustetaan. Ja sama uudestaan. Asioiden ratkaiseminen vain antaa odottaa itseään. Solmu tiukkenee.

Viime kädessä EU:n ongelma on poliittinen. Liian usein tehdään päätöksiä vain sitten joskus myöhemmin tehtävistä päätöksistä. Ja silloinkin kun päätöksiä syntyy, jää niiden toimeenpano usein aikomukseksi. Näin toimien EU heikentää omia tulevaisuuden edellytyksiään kansalaisten silmissä. Maahanmuuttokriisin heikko yhteinen hoito on tästä vain yksi esimerkki. Parantamisen varaa todella on.”

 

Presidentin kritiikki koskee myös häntä itseään vaikka Suomessa EU-asiat ovatkin pääministerin vastuulla. On päivänselvää, että pääministeri keskustelee EU-asioista myös presidentin kanssa!

 

 

Presidentti Niinistön eilinen puhe on selkeästi hänen presidentinvaalikampanjansa avaus. 

 

 

Monet eivät sitä ehkä uskalla todeta, mutta näin se mielestäni on.

 

 

Veikkaan, että lähiaikoina – ehkä jo tämän vuoden puolella – Niinistö saa vastaanottaa perussuomalaisten delegaation, joka pyytää häntä jatkamaan presidenttinä myös toisen kauden. Eilinen Niinistön puhe vahvistaa hänen pääsyään perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

 

 

Menevätkö Kokoomus ja Perussuomalaiset yhdessä pyytämään Niinistöä jatkamaan?

Saattaa olla myös päivien tai tuntien porrastus?

 

 

Aika näyttää!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Sauli Niinistö avasi presidentinvaalikampanjansa!, Sauli Niinistö, presidentinvaalit 2018,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini