Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Jäte" -sanan käyttäminen pitäisi kieltää

Maanantai 5.9.2016 - -Esko Erkkilä-


Voin suorastaan pahoin, kun kuulen jonkun käyttävän sanaa ”jäte”.

 

 

Peräänkuulutan, että kyseisen sanan – jota en mielelläni toista – tilalla käytettäisiin vaikkapa sanoja ”jae” tai edes sanaa ”materiaali”!

 

 

Tiedän, että lainsäädännössä puhutaan ”jätteistä” ja on olemassa jopa ”jätelainsäädäntö”, mutta nämäkään asiat eivät voi estää sitä, että koen aina vastenmielisyyttä, kun kuulen tuon kammottavan sanan.

 

 

Ymmärrän, että jätealalla toimivat yritykset mielellään ja suurella intohimolla käyttävät tuota inhottavaa sanaa, sillä sen käyttäminen tuottaa heille kannattavaa bisnestä.

 

 

”Paras” ja surkein esimerkki tuon sanan käyttämisestä on…

 

 

…Pirkanmaan Jätehuolto Oy…

 

 

…eli pirkanmaalaiskuntien yhdessä omistama yritys, jonka tehtävänä on nettisivuillaan kertomansa mukaan tuottaa omistajakunnilleen – 17 pirkanmaalaiskuntaa – lakisäätöisesti kunnille kuuluvat jätehuoltotehtävät.

 

 

Yhtiö toteaa nettisivuillaan mm. näin: ”Yhtiömme on arvostettu työpaikka”!

 

 

Yhtiö puhuu tuossa täyttä potaskaa, sillä en ainakaan minä haluaisi aamulla herätessäni huomata, että olen töissä jätealan yrityksessä!

 

 

Esitänkin tässä ja nyt, että Pirkanmaan …huolto Oy julistaa kampanjan, jonka tuloksena yritykselle pyritään löytämään sen toimintaa paremmin kuvaava arvostettu nimi ja että nykyisestä nimestä pikaisesti luovuttaisiin.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Pirkanmaan Jätehuolto Oy,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini