Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eilisen paras uutinen!

Tiistai 1.11.2016 - -Esko Erkkilä-


Minulla oli eilen kolme palaveria ja kaikki ne ajoittuivat alkamisajaltaan iltapäiväneljään ja sen jälkeen.

 

 

Kun menin päivän kolmanteen palaveriin klo 19.00, niin minulta arvuuteltiin, että mikä on päivän paras uutinen.

 

 

Olin sen verran tietoinen päivän poliittisista kokouksista ja vastasin kyselijöille, että taitaa kyse olla 3,2 miljoonasta eurosta!

 

 

Osuin oikeaan, sillä vasta silloin kuulin, että Tampereen kaupunginhallitus on päivällä päättänyt olla myöntämättä 3,2 miljoonaa euroa läpikotaisin homehtuneen tavara-aseman siirtoon!

 

 

*****************

 

 

 

Tampereen vanha tavara-asema piti siirtää 24 metriä nykyiseltä paikaltaan, jotta tavara-aseman paikalle voitaisiin rakentaa Ratapihankatu ilman mutkia.

 

 

Tässä muutamia kuvia vanhasta tavara-asemasta – kuvat olen ottanut viime viikolla.

 

 

 

 

tavara1.jpg

 

 

 

tavara2.jpg

 

 

 

tavara3.jpg

 

 

 

tavara4.jpg

 

 

Kuvista saa selvän käsityksen siirtourakan mahdottomuudesta, sillä vanha ja heikkokuntoinen homehtunut tiilirakennus ei olisi kestänyt siirtoa.

 

 

Tampereen päättäjille uskoteltiin aluksi, että siirto maksaisi 700.000 euroa, mutta lukuisten hinnantarkistusten jälkeen on päädytty siihen, että kustannusarvio olisi 3,2 miljoonaa euroa. Olin ”avaamassa” siirtourakan tarjouskuoria, sillä homman käytännön peräänkatsojana olisi ollut Tampereen Infra Liikelaitos.

Jätin Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa 22.6.2016 eriävän mielipiteeni siirtourakan hyväksymisestä. Eriävä mielipiteeni on kirjattu pöytäkirjaan aivan oikein ja se kuuluu näin:

"Vanhan tavara-aseman siirtoasia pitää palauttaa kaupunginhallitukselle uuteen valmisteluun ja sen syynä on kaupunginhallituksen 14.4.2016 asettaman tavoitehinnan ylittyminen kaksinkertaiseksi."

Päättäjät vitkuttelivat selkeän esitykseni toteuttamista yli neljä kuukautta, mutta eilen asia sai minulle mieluisan lopun.

********************

 

 

Vastuuttoman siirtourakkasuunnitelman syynä oli se adressi, jonka allekirjoitti 1.978 henkilöä – he vaativat tavara-aseman säilyttämistä.

 

 

Adressi ja sen allekirjoittajat löytyvät, kun googlaa: ”Adressi Tampereen vanha tavara-asema”!

 

 

On helppo taskulaskimella laskea, että 3,2 miljoonan euron siirtokustannus tulisi hoidettua, jos jokainen adressin allekirjoittaja maksaisi 1.618,80 euroa!  On luonnollista, että kukaan ei pystyi takaamaan, että olisiko tavara-asema ehjä siirron jälkeen.

 

 

Kiitän Tampereen kaupunginhallitusta järkevästä päätöksestä ja hieman pahoittelen niiden järkevien tamperelaisvaltuutettujen asemaa, kun nyt he eivät pysty kaupunginvaltuuston kokouksessa kertomaan mielipidettään kehnosta hankkeesta.

 

 

Hyvä kuitenkin edes näin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Vanha tavara-asema, Tampereen Vanha tavara-asema, Vanhan tavara-aseman siirtäminen, Vanhan tavara-aseman säilyttäminen, Vanha tavara-asema polttelee tamperelaispoliitikkojen kynsiä, Esko Erkkilän eriävä mielipide,


Kommentit

1.11.2016 14.21  EIH!

Idiootti. Adressin allekirjoittaneet haluavat että rakennus pysyy nykyisellä paikallaan ja autotie kiertää sen jatkossakin. Mikä teitä Keskustan kumipyöräfanaatikkoja vaivaa?

1.11.2016 14.28  Milja

Allekirjoittaneita oli yli 7000! Nettiadressi muodosti siitä vain digitaalisen osan. En käsitä lähtökohtaa, että jos jossakin on rakennus, se pitäisi purkaa uuden tien tieltä. Kyllä uuden sopii kiertää edellisten sukupolvien työ, kun se on sangen halpaa ja yksinkertaista.

1.11.2016 14.39  J J

Erkkilän uskottavuutta poliitikkona ja kunnallistoimijana syö jatkuva valehtelu ja väärinymmärtäminen. Erkkilä ei pysty edes asiallisia asioita ajamaan ilman kettuilua ja pottuilua. Tämä blogi on jälleen siitä uusi esimerkki.

1.11.2016 14.54  Perustamperelainen

Jälleen yksi maalta muuttanut haluaa tuhota meidän tamperelaisten rakastaman vanhan ja historiallisen rakennuksen. Kun juuret eivät ole kaupungissa, niin ilmeisesti kaupungissa olevat vanhat rakennuksetkaan eivät aiheuta mitään kunnioitusta. Autoissa on kääntyvät pyörät ja ne ovat joustavia. Tiehen mutka ja rakennus kuntoon! Yleensäkin ihmeellistä pottuilua ja syyttelyä tämän sivun blogit.

1.11.2016 18.55  -Esko Erkkilä-

Kiitoksi mielipiteistä - jokaisella meistä on oma mielipide. Minun on mahdoton kannattaa ajatusta, että tuossa kunnossa olevan rakennuksen siirtoon uhrattaisiin veronmaksajien varoja 3,2 miljoonaa euroa. Kolme pilkku kaksi miljoonaa euroa ei suinkaan olisi kuin alkupala siihen rahareikään, jonka rakennuksen kunnostaminen vaatisi. Ajattelen asioita talous edellä, mutta menneisyyttä kunnioittaen.

1.11.2016 18.58  -Esko Erkkilä-

Arvostaisin, jos kommentoinnit tapahtuisivat omalla nimellä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini