Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Järjestöelämässä toimiminen on monesti lähes täyspäiväistä hommaa - ilman rahallista korvausta!

Sunnuntai 13.11.2016 - -Esko Erkkilä-


Omaan himpun verran kokemusta järjestöelämästä, sillä työurani jälkeen olen ”hurahtanut” muutaman järjestön toimintaan.

 

 

Järjestöt, joihin olen hurahtanut toimivat politiikan, eläkeläistoiminnan, syöpäyhdistyksen tukihenkilötoiminnan sekä asuinympäristön edunvalvonnan alueilla.

 

 

Järjestötoiminnan saralla toimiminen on vapaaehtoistyötä sen jaloimmassa muodossa ja siitä ei saa mitään rahallista korvausta. On toki todettava, että aidosti järjestöelämässä toimiva ei kaipaakaan toiminnastaan rahallista korvausta ja ei sitä siis myöskään saa.

 

 

Toki on todettava, että aiheutuneet kustannukset yleensä korvataan, mutta paljon jää korvaamatta.

 

 

Tilava autotalli tavaroiden säilyttämiseen ja esim. sateessa kastuneiden telttakatosten kuivattamiseen sekä kuomullinen peräkärry tavaroiden kuljettamiseen ovat välttämättömiä järjestöelämässä toimimiseen.

 

 

Kokemuksesta tiedän, että järjestöelämän talkoolainen saa asettaa omistamiaan matkalaukkuja ja muita tilpehöörejä niiden tavaroiden säilyttämiseen, joita tarvitaan toiminnan pyörittämisessä – muovikanisterit ovat välttämättömiä, jotta eri tilaisuuksissa voidaan tarjota kahvia!

 

 

Tavallisessa järjestöelämässä toimivan talkoolaisen pitää omata aitoa talkoohenkeä, sillä tilille kilahda työstä euroja.

 

 

Järjestöelämässä toimivan ei saa olla aamu-uninen, sillä monet yleisötilaisuudet alkavat jo aamupäivän aikana.

 

 

Erilaisten aktiviteettien järjestämisestä aiheutuu kuluja, jotka järjestöaktiivin pitää pulittaa omasta pussistaan – toki aiheutuneet kustannukset saa sitten aikanaan veloittaa, mutta järjestöaktiivin rooliin kuuluu tietty rahoittamisvastuu.

 

 

Järjestöaktiivin rooliin kuuluu myös se, että saa usein kuulla miten heikosti on hoitanut jonkin tapahtuman – nämä moitteet pitää vastaanottaa ja päästää toisesta korvasta ulos.

 

 

Valitan, että edellä painotin järjestöelämän aktiivitoimijan nurjia puolia. Ne ovat kuitenkin pieniä harmeja sen rinnalla, että mitä kaikkea järjestöelämän aktiivi saakaan kokea.

 

 

On hienoa taas jonain tulevana aamuna herätä varhain, käynnistää Focus ja lähteä uusiin mielenkiintoisiin haasteisiin niiden kavereiden kanssa, jotka ilman rahallisen korvauksen norkoilemista ovat valmiit tekemään tätä yhteiskuntaamme paremmaksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: poliittiset järjestöt, talkoolaiset, ay-liike, syöpäjärjestöt,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini