Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tulipahan sekin koettua

Tiistai 6.6.2017 - -Esko Erkkilä-


Olen johtanut lukemattomia kokouksia, mutta vasta nyt kesäkuussa sain kokea, että keskeytin puheenjohtamani kokouksen ja jatkoin keskeytettyä kokousta puheenjohtajana neljän päivän kuluttua!

 

 

Kokouksen keskeyttämisellä saavutetaan mm. se etu, että ”jatkokokouksen” koollekutsumista ei koske yhdistyksen säännöissä oleva aika kokouskutsun ja kokouksen väliseksi ajaksi.

 

 

Meidän tapauksessamme kokouskutsu pitää sääntöjen mukaan julkaista viisi päivää ennen kokousta, mutta nyt sitä ei ”jatkokokouksen” osalta tarvinnut noudattaa, sillä ”ensimmäinen kokous” keskeytettiin ja kokousta jatkettiin neljän päivän kuluttua.

 

 

Jouduimme erikoislaatuiseen menettelyyn sen vuoksi, että meillä ei ollut ennen kokouksen keskeyttämistä kaikkia niitä tietoja käytettävissämme, joita tarvitsimme päätöksenteon pohjaksi.

 

 

Päätöksentekokokousta edeltää tavallisesti yhdistyksen johtokunnan tai hallituksen kokous, joka tekee ehdotuksen päättävälle kokoukselle ja näin tapahtui myös meidän tapauksessamme.  Tämä merkitsi, että jouduin kokouksen puheenjohtajana aluksi 1.6.2017 keskeyttämään johtokuntamme kokouksen ja heti sen jälkeen menettelemään samoin myös päättävän kokouksen osalta.

 

 

Tämä merkitsi, jatkoimme 5.6.2017 aluksi johtokunnan kokousta ja heti sen jälkeen päättävää kokousta - siis tuplakokemus kokouksen keskeyttämisestä!

 

 

Näin vanhaksi eli kokeneeksi piti elää, jotta sai omakohtaisesti kokea kokouksen keskeyttämisen ja sen jatkamisen sen jälkeen, kun päätöksentekoon tarvittavat tiedot oli saatu hankittua!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kokouksen keskeyttäminen, kokoustekniikka, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini