Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Voin kerrankin kannattaa Vihreitten esitystä!

Lauantai 16.9.2017 - -Esko Erkkilä-


Vihreät tapaavat kulkea esityksissään omia teitään, joita vastuulliset tahot eivät pysty kannattamaan.

 

 

Kerrankin Tampereen Vihreät tekivät aloitteen, jota mielihyvin kannatan.

 

 

Kyse on viimeisimmässä kaupunginvaltuustossa tehdystä valtuustoaloitteesta, jossa ehdotetaan, että Tampereen kaupungin organisaatiota uudistettaessa pidetään huoli toimielinten suomenkielisten nimien käyttämisestä.

 

 

Edellisellä valtuustokaudella käytössä oli mitä ihmeellisimpiä nimiä mm. lautakunnille; osela, tetola, lanula, ikila, sivela, tarla, yla!

 

 

Otakkos noista selvää.

 

 

Kun mentiin johtokuntatasolle, niin homma muuttui aivan idioottimaiseksi.

 

 

Huolestuttavaa oli esim. Infrassa, jossa olin johtokunnan jäsenenä kahdeksan ja puoli vuotta, että siellä oli yksikön sisäisessä käytössä mm. sellaisia yksiköiden lyhenteitä joista ”ei erkkikään” saanut selvää.

 

 

Koin työelämässä, että tietotekniikan ”asiantuntijat” tietoisesti käyttivät sellaista ammattisanastoa, joka oli tarkoitettukin pudottamaan tulosyksiköiden vastuuhenkilöt ulalle asioiden oikeasta tilanteesta – liekö sama tarkoitus myös Tampereen kaupungin virkahenkilöillä luottamushenkilöpäättäjien suuntaan!

 

 

Tampereen kaupunginhallitus on 28.8.2017 valmistellessaan kaupunginvaltuustolle vastausta Vihreitten valtuustoaloitteeseen todennut näin:

 

 

Nykyiset lautakunnat ovat: sosiaali- ja terveyslautakunta, sivistys- ja kulttuurilautakunta, elinvoima- ja osaamislautakunta, asunto- ja kiinteistölautakunta, yhdyskuntalautakunta, alueellinen jätehuoltolautakunta, Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta, tarkastuslautakunta ja keskusvaalilautakunta. Lautakuntien nimet kuvaavat lautakuntien tehtäviä paremmin kuin edellisen valtuustokauden lautakuntien nimet. Nimien muuttaminen ei ole tarpeellista tässä vaiheessa.

 

Oleellista vastauksessa on tämä:

 

Lautakunnille ei hyväksytä virallisia kutsumanimiä eikä lyhenteitä. Kaupungin toimielimiä koskevissa kuntalaisille annettavissa tiedotteissa käytetään toimielimen koko nimeä.

 

 

Kiitokset Satu Hassi ja muut Vihreät, sillä kaupunginhallituksen linjaus hyväksyttiin myös kaupunginvaltuustossa!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen lautakuntien nimet,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini