Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Alueverkoston rakentaminen on korvaamassa Alvari-toiminnan!

Keskiviikko 4.10.2017 - -Esko Erkkilä-


Tampereelle onnistuttiin luomaan Alueellisen Vaikuttamisen kanava – ALVARI – mutta kun virkahenkilöt ja keskeiset päättäjät vihdoinkin oppivat antamaan arvoa kansalaisvaikuttamiselle, se lopetettiin edellisen pormestarin valtakauden lopulla.

 

 

Nyt vastaavaa toimintaa ollaan käynnistämässä ja olin eilen paikalla, kun lausuttiin syntysanat…

 

 

 

IMG_3112.JPG

 

 

…Etelän alueverkoston perustamiselle.

 

 

 

IMG_3115.JPG

 

 

Kansalaisvaikuttamisen alueverkosto toimii, jos sen vetäjänä toimii osaava henkilö.

 

 

Etelän alueverkoston vetäjänä tulee toimimaan aluekoordinaattorina Aija Karttunen – Alvari-kokemusten perusteella tiedän, että homma tulee onnistumaan!

 

 

 *********************

 

 

Alueverkoston roolina tulee olemaan alueen omaehtoinen, vuorovaikutteinen yhteistyöja alueen kehittäminen – toiminta ei ole hallinnollista.

 

 

Alueverkosto on kuitenkin virallinen kanava, sillä Tampereen kaupunginhallituksen 21.11.2016 tekemän linjauksen mukaan alueverkosto voi antaa kannanottoja ja näkemyksiä valmistelussa oleviin asioihin sekä tehdä aloitteita.  Alueverkosto toimii kaupungin kumppanina.

 

 

Alueverkostolla ei ole erikseen nimettyjä jäseniä, mutta kulloinkin kokouksissa läsnä olevat muodostavat alueverkoston mielipiteen.

 

 

Koin syvää mieliharmia, kun hyvään vauhtiin päässyt Alvari-toiminta lopetettiin.

 

 

Alvarit olivat oman alueensa parhaita asiantuntijoita.

 

 

Oletan, että eräät luottamushenkilöt ja erityisesti virkahenkilöt kokivat Alvareiden nousseen asemaan, jossa ne typistivät arvonsa tuntevien luottamushenkilöiden sekä virkamiesten asiantuntemusta ja sen vuoksi toiminta piti ajaa alas.

 

 

Tervehdin suurella mielihyvällä, että uuden pormestarin aikana asukasvaikuttamista ollaan nostamassa uudestaan sille tasolle, jossa sen pitääkin olla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Alueverkoston rakentaminen on korvaamassa Alvari-toiminnan, Alvari-toiminta, Alueverkosto on kansalaisvaikuttamisen kanava, alueverkosto,


Kommentit

4.10.2017 20:14  eräs hervantalainen

Aika ruusuinen kuva Alvareiden toiminnasta. Itse havahduin niiden olemassaoloon vasta pari vuotta sitten ja kun tutustuin oman kaakkois-Alvarini toimintaan, minulle piirtyi seuraava kuva: pieni joukko asukkaita, joilla on ollut kiinnostusta ja vapaa-aikaa, on päässyt edustamaan asukaskuntaa, ilman vaaleja joilla voisi perustella omaavansa mandaatin edustaa muita kuin itseään. Sitten ovat siellä alkaneet ajaa jotain omaa agendaansa, väittäen edustavansa aluettaan. nyt kun alvarit lakkautettiin, nämä ilman vaaleja asemaansa nostetut, jonkinlaiset itse julistautuneet kyläpäälliköt, olivat luonnollisesti harmissaan. Oli alueverkoston aloituspalaverissa ja sen lähtökohta vaikutti terveemmältä: jokainen edustaa vai itseään. mandaatti on selkeä ja kiistaton.

5.10.2017 0:01  -Esko Erkkilä-

Kiitos mielipiteestäsi "eräs hervantalainen" ja kiitos siitä, että seuraat blogiani!

Alvareihin sai liittyä jokainen kiinnostunut ja jos ei ollut "Alvari", niin sai silti osallistua täysipainoisesti toimintaan.

Alvarit kasvoivat vaikutuskanavaksi, jonka jotkut luottamushenkilöt ja ainakin virkamiehet kokivat astuneen heidän varpailleen ja sen vuoksi se ajettiin alas.

Menneet ovat menneitä ja nyt näyttää hyvältä, mutta milloin tämäkin toiminta kasvaa tasolle, jonka virkamiehet kokevat varpailleen hyppimiseksi - aika näyttää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini