Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vai ei mafiaa huomaa!

Keskiviikko 22.11.2017 - -Esko Erkkilä-


Mafia tunnetaan myös nimellä Cosa nostra eli suomennettuna ”Miedän asiamme”.  Se on Sisiliassa perustettu salaseura ja rikollisjärjestö, joka toimii Italiassa ja Yhdysvalloissa.

 

 

Monesti puhutaan myös Venäjän mafiasta, mutta sillä ei ole yhteyttä Italian tai Yhdysvaltojen mafiaan.

 

 

Sanotaan, että tavallinen Italian matkaaja ei havaitse mafiaa, mutta olen toista mieltä.

 

 

Vietin ydinseurueeni kanssa Caprin satamassa eli Marina Grandessa runsaan tunnin, kun olimme tutustuneet Anacapriin sekä Caprin kaupunkeihin ja huomioin sinä aikana ympärillämme tapahtunutta.

 

 

Caprin saarella liikennöivien pikkubussien virta pyöri jatkuvasti Marina Grandessa ja Caprin vierailijoita oli jatkuvasti lähdössä satamasta erilaisille kiertoveneilymatkoille eri puolille saarta.

 

 

Bussien liikennöintiä ja hetkellistä pysäköintiä ohjaili ”M-klubin” alimmalla tasolla olevat toimijat ja hieman ylemmälle tasolle kiivenneet seurasivat asioiden kehittymistä sekä sitä, että kaikkinainen toiminta satamassa pelasi.

 

 

Jotkut toimijat hyppäsivät pienoisbussien kyytiin ja olivat hetken poissa satamasta, mutta palasivat muutaman kymmenen minuutin kuluttua, kun olivat käyneet ”auditoimassa” jonkun muun tärkeän liikennepaikan.

 

 

Nautimme runsaan tunnin aikana yhdet oluet ja seurasimme parin viereisen pöydän tapahtumia. Viereisestä ravintolasta – jossa toki minäkin kävin ainakin kerran WC:ssä – tuotiin näihin pöytiin juotavaa ja en kyllä huomannut, että tilausta olisi koskaan tehty tai laskua olisi koskaan pyydetty ja vielä vähemmän maksettu.  Bisnesyhteys rantaravintolan ja viereisissä pöydissä olleiden ja niissä piipahtaneiden kesken oli ilmeinen.

 

 

Eräs henkilö kertoi nähneensä, kun paikallinen mieshenkilö otti eri taskuistaan useita nippuja seteleitä – taisivat olla viissatas-euroja – laski ne ja laittoi toiseen taskuun. No, niinhän tavataan Suomessakin sanoa, että sama se on, että milloin rahansa laskee!

 

 

Vahva olettamukseni on, että Caprin korkean hintatason eräs selitys on saarella vaikuttava ”M-klubi”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: mafia,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini