Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pelittääkö tietotekniikka?

Perjantai 12.1.2018 - -Esko Erkkilä-


Tampereella on 68 äänestyspaikkaa ja niillä kaikilla on seuraavissa presidentinvaaleissa oma vaalilautakuntansa.

 

Olen vaalitoimitsijana yhdellä äänestyspaikalla ja sen lisäksi olen nimetty kotiäänestyksen vaalivirkailijaksi ja jotta tässä ei olisi kaikki, olen valittu myös laitosäänestysten vaalivirkailijaksi.

 

Todennäköisesti laitosäänestysten vaalivirkailijaksi en joudu, mutta se selviää sitten aikanaan.

 

Viime kuntavaaleissa Tampereella kokeiltiin 23:lla äänestyspaikalla Vaalitietojärjestelmä (VAT):a, jossa vaalipäivän äänten lukumäärät tallennettiin suoraan laskentajärjestelmään.

 

Tulevissa presidentinvaaleissa kokeilua laajennetaan siten, että VAT-järjestelmä on käytössä 40:llä äänestyspaikalla ja yksi näistä äänestyspaikoista on numero 61 eli se, jossa toimin vaalitoimitsijana.

 

 

 

IMG_6560.JPG

 

 
Osallistuin eilen koulutustilaisuuteen, jossa meitä opastettiin VAT-järjestelmän käyttämiseen.

 

 

 

IMG_6567.JPG

 

 

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Kirsti Asunta avasi koulutustilaisuuden.

 

 

Asunta on kokenut Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, sillä hän oli puheenjohtajana jo silloin, kun lähes kymmenkunta vuotta sitten olin Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenenä.

 

 

 ********************

 

 

Tietotekniikka tulee myös vaalitoimituksiin, mutta suhtaudun siihen tietyllä varauksella.

 

 

Vaalitoimitsijat kirjautuvat VAT-järjestelmään henkilökohtaisille pankkitunnuksillaan ja jo sitä vieroksun – mielestäni luottamushenkilötehtävien suorittamisessa ei ole oikein, jos niissä joutuu käyttämään henkilökohtaisia pankkitunnuksia.

 

Äänestyspaikalla jotkut vaalilautakunnan jäsenet kirjautuvat VAT-järjestelmään henkilökohtaisilla tunnuksillaan, mutta minä en aio niin tehdä.

 

Minulle riittää varmasti hommia vaalivirkailijana vaikka en kirjautuisikaan VAT-järjestelmään, sillä äänestyspaikalla tarvitaan vaalitoimitsijoita, jotka avaavat ja sulkevat vaaliuurnan raon sekä sellaisia vaalitoimitsijoita, jotka leimaavat valmiit äänestysliput!

 

 

Eiköhän minulle löydy vaalivirkailijan hommia 28.1.2018 Hervannan koululla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Pelittääkö tietotekniikka?, VAT-ohjeet presidentinvaaleissa, Vaalitietojärjestelmä (VAT), Tampereen Keskusvaalilautakunta,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini