Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Arkkipiispanvaali jatkuu toiselle kierrokselle

Perjantai 9.2.2018 - -Esko Erkkilä-


Eilen käydyssä arkkipiispanvaalissa kukaan ehdokkaista ei saanut yli puolta annetuista äänistä, joten vaalin toiselle kierrokselle pääsevät Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma ja Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström.

 

 

Arkkipiispanvaalin toinen kierros järjestetään maaliskuun 1. päivänä.

 

 

Suomalaisten ja myös minun kannaltani on kaksi asiaa, joita seuraamme, kun valitaan mieluisinta ehdokasta arkkipiispaksi ja nuo kriteerit ovat ehdokkaan suhtautuminen naispappeuteen ja toisaalta ehdokkaan suhtautuminen samaa sukupuolta olevien avioliittoon.

 

 

Kysymys samaa sukupuolta olevien avioliitosta on täysin absurdi, sillä eiväthän samaa sukupuolta olevat voi solmia keskenään avioliittoa!

 

 

Vaalin ensimmäisellä kierroksella Luoma sai 239 ääntä eli 38 % annetuista äänistä ja Vikström puolestaan 179 ääntä eli 26 %.

 

 

Vaalissa tiukkaa kantaa naispappeuteen sekä homoliittoihin edustava Ville Auvinen sai 89 ääntä ja jos häntä äänestäneet siirtyvät toisella kierroksella Tapio Luoman kannalle, niin saamme arkkipiispaksi henkilön, jolla on terveesti kriittinen kanta samaa sukupuolta olevien avioliittoon.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Arkkipiispanvaali jatkuu toiselle kierrokselle, naispappeus, samaa sukupuolta olevien avioliitto, Tarmo Luoma, Björn Vikström,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini