Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valitettavaa, että Tampereen kaupunginvaltuutetut eivät tunne päätöksentekojärjestelmää

Tiistai 27.2.2018 - -Esko Erkkilä-


Kaupunginvaltuutetun vaikuttamiskeinoihin kuuluu valtuustoaloitteiden tekeminen.

 

 

Valtuustoaloitteet ovat monesti propagandan tekovälineitä ja tämä suuntaus näyttää voimistuvan.

 

 

Otan esimerkiksi tammikuun kaupunginvaltuustonkokouksessa jätetyn valtuustoaloitteen, jonka ensimmäinen allekirjoittaja oli perussuomalaisten Lassi Kaleva.  Monessa asiassa arvostan aloitteentekijää, mutta nyt ihmettelen, että hän ei näytä tuntevan Tampereen kaupungin päätöksentekojärjestelmää.

 

 

Toki saattaa tunteakin, mutta se progandanteko!

 

 

 

*********************

 

 

 

Kaupunginvaltuustolle jätetyssä aloitteessa esitetään, että kaupungille hankittaisiin kaksi tiekarhua ja niiden käyttäjiksi rekrytoitaisiin neljä uutta työntekijää!

 

 

Aloitteessa esitetty asia saattaa juuri nyt olla ajankohtainen, mutta kevään edetessä nopeasti ohimenevä.

 

 

Missään tapauksessa tiekarhujen hankinta ei kuulu kaupunginvaltuuston päätettäviin asioihin ja se ei kuulu myöskään kaupunginhallituksen työsarkaan.

 

 

Tiekarhujen hankinta – jos se ylipäätään olisi tarpeellista – kuuluu Tampereen Infra Liikelaitoksen vastuulle.

 

 

Toki pitää muistaa, että Tampereen kaupungin alue on katujen kunnossapidon ja siten mm. aurauksen osalta jaettu kymmeneen alueeseen ja kolmen alueen osalta kunnossapitovastuu on ulkoistettu – miten Tampereen kaupungille harhakuvitelmissaan liitelevät aloitteen allekirjoittajat hoitaisivat ”tiekarhuillaan” ulkopuolisille annetut alueet?

 

 

Mutta niistä tiekarhujen hankinnasta:

 

 

Niiden hankinta kuuluu yksiselitteisesti Tampereen Infra Liikelaitokselle ja päätös mahdollisesta hankinnasta tapahtuu Infran johtokunnassa.

 

 

Tiekarhuja valmistaa Kiteellä toimiva Veekmas Oy, joka on Pohjoismaiden ainoa tiekarhujen valmistaja.  Yhden tiekarhun hinta liikkuu varustetasosta riippuen 350.000 – 380.000 euron tietämillä.

 

 

Tunnen Tampereen Infra Liikelaitoksen investointitason, sillä olin johtokunnan varapuheenjohtaja vuosina 2009 – 2012 ja johtokunnan jäsen 2013 – 2017. Investointitaso liikkui menneinä vuosina tasolla miljoona euroa eli vain joinain vuosina muutaman kuukauden ajan tarvittava tiekarhu veisi Infran vuosi-investointimahdollisuuksista kolmanneksen!

 

 

Ei ole järkevä investointi!

 

 

Oma ja hyvin hupaisa vaatimus on neljän uuden henkilön palkkaaminen tiekarhun kuljettajiksi!

 

 

Hupaisa se on ainakin sen kaupunginvaltuutetun osalta, joka on vaatimassa Tampereen kaupungin henkilöstömäärän vähentämistä 10 prosentilla, mutta aloitteen allekirjoittaessaan esittää neljän uuden henkilön palkkaamista.

 

 **************

 

On valitettavaa, että tämänkin valtuustoaloitteen käsitteleminen Tampereen kaupungin organisaatiossa maksaa ainakin 10.000 euroa!

 

 

Lohdutukseksi se, että tämä ei ole ainoa pöhlö valtuustoaloite, joka Tampereen kaupunginvaltuustossa on tehty ja tehdään tänäkin vuonna!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: tiekarhu, Veekmas Oy, valtuustoaloite, valtuustoaloite propagandanteossa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini