Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kuntamaailmassa leasing-rahoitukseen tukeutuminen merkitsee housuihin kusemista

Keskiviikko 28.3.2018 - -Esko Erkkilä-


Yritystoiminnassa, yhdistys- ja järjestystoiminnassa sekä kuntamaailmassa terve taloudenpito on kaiken perusedellytys.

 

 

Työurani aikana sain osallistua kahden rapakunnossa olleen yritysyksikön saneeraamisen ja tiedän varmasti, että vain terve talous mahdollistaa työpaikat ja turvalliset tulevaisuuden näköalat työntekijöille.

 

 

Olen saanut olla työurani jälkeen tiiviisti mukana järjestöelämässä ja sielläkin keskeinen johtoajatukseni on ollut terve talous.

 

 

Ei niin pientä palaveria, tilaisuutta tai neuvonpitoa, johon en sisällyttäisi työjärjestykseen taloustilanteen selvittelyä. Muistan, kun työelämässä korkea esimieheni – sittemmin vuorineuvokseksi kohonnut – aloitti jokaisen palaverin taloustilanteen käsittelemisellä. Olen noudattanut hänen esimerkkiään!

 

*******************

 

Tampereen kaupungin talous on pahasti kuralla, sillä se on tehnyt tappiollisen tilinpäätöksen jo kuluneena kahdeksana vuotena!

 

 

Luottamushenkilöillä asiasta vastuu on, mutta kaupungin virkamiehet ovat viime vuosina ohjailleet päättäjiä siten, että eräät tärkeät investoinnit Tampereella on toteutettu leasing-periaatteella.

 

 

Leasing-periaatetta voi kuvailla siten, että jos pakkasilmalla kusee housuihinsa, niin lämmittäähän se hetken, mutta kohta on entistä kylmempi ja kusi haisee!

 

 

Leasing-hankinnat ovat itsensä pettämistä ja sellaiseen toimintaan ryhtyy vain sellainen taho, jolla muut talouden tervehdyttämiskeinot on jo tehty.

 

 

Leasing-periaate antaa mahdollisuuden kiertää esimerkiksi yhdessä sovittuja investointien ylärajoja.

 

 

Toimin Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa kahdeksan ja puoli vuotta ja viime vuosina kiersimme virkamiesten yllytyksestä yhdessä sovittua investointitasoa – suuruusluokaltaan miljoona euroa – sillä, että hankimme esimerkiksi kalustoa leasing-menetelmällä. Leasing-hankinnat kun eivät kirjanpidossa näkyneet investointeina.

 

 

Vaadin, että Tampereen talouden tervehdyttämisessä kansalle kerrotaan selkeästi ne summat, jotka on piilotettu leasing-menettelyn vuoksi päättäjiltä ja kaupunkilaisilta piiloon.

 

 

Housuihin kusemisen on nyt loputtava!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Kuntamaailmassa leasing-rahoitukseen tukeutuminen merkitsee housuihin kusemista, leasing kuntamaailmassa, leasing,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini