Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Robotiikkako avuksi ikäihmisten määrän kasvaessa?

Lauantai 19.5.2018 - -Esko Erkkilä-


En ole kovin suopeasti suhtautunut niihin skenaarioihin, joissa povataan robotiikan lisääntymistä kaikilla mahdollisilla hoivan alueilla.

 

 

Olen kuitenkin viime viikkojen aikana joutunut lieventämään käsityksiäni robotiikan mahdollisuuksista.

 

 

Olen oppinut, että robotteja voi olla isoja ja raskaisiin töihin – myös hoivatöihin – soveltuvia, mutta myös pieniä, jotka pääsevät liikkumaan vaikkapa ihmisten sisäelimissä tekemässä tutkimuksia.

 

 

 

IMG_8402.JPG

 

 

Hoivatöiden osalta robottien tarpeen ja merkityksen ehkä osaa hahmottaa, kun tarkastelee yli 75-vuotiaiden tamperelaisten lukumäärän kehittymistä seuraavien n. kymmenen vuoden aikana.

 

 

Nyt liikumme tasolla 18.000 henkilöä, mutta kymmenkunnan vuoden kuluttua meitä yli 75-vuotiaita on jo n. 29.000 henkilöä.

 

 

Sosiaali- ja terveysministeriö on laitetoimittajien ohella aktiivinen toimija robotiikkaan perustuvien palvelujen kehittämisessä.

 

 

Se on käynnistänyt kansallisen ohjelman älypalvelujen ja robotiikan kehittämisen ja hyödyntämisen lisäämiseksi. Hyvinvoinnin Airo -ohjelman tarkoituksena on koota yhteen kansallinen tilannekuva, asettaa tavoitteita sekä tunnistaa ja toteuttaa tarvittavia toimenpiteitä. Ohjelmaa rakennetaan yhteisöllisesti ja joukkoistamalla teemoittain järjestettävissä työpajoissa.

 

 

Pitääpä olla tarkkana, jotta huomaa Tampereella järjestettävän työpajan, sillä pitäähän robotiikan kehittymisen kärryillä pysyä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Robotiikka, robotiikka ja ikäihmiset, STM ja robotiikka, Hyvinvoinnin AiRo,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini