Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sähköpyöräily ei ole kuntoilua, mutta mukava liikkumistapa kylläkin!

Keskiviikko 4.7.2018 - -Esko Erkkilä-


Perhekuntamme nuorin hankki sähköpyörän ja myös minä pääsin sitä kokeilemaan.

 

 

Ajoin vain lyhyen matkan, mutta jo senkin perusteella ihastuin sähköpyöräilyyn.

 

 

 

On varmaa, että sähköpyörällä maisemat vaihtuvat nopeasti ja vaivattomasti.  Kuntoilun kanssa sähköpyöräilyllä ei ole juurikaan mitään yhteistä, sillä niin helppoa ja kevyttä hommaa sähköpyöräily on.

 

 

 

IMG_1421.JPG

 

 

Nuorimmaisen sähköpyörässä on 9 eri avustustasoa ja koeajoni aikana käytin tasoa kolme.

 

 

Vaihteita pyörässä taitaa olla lähes kymmenen ja koeajon jälkeen tulikin mieleeni, että varmaan aikamoista haipakkaa maisemat vaihtuvat isoimmalla vaihteella ja suurimmalla avustustasolla!

 

 

 

*****************

 

 

 

Sananmukaisesti ”rippikouluikäisenä” tutustuin moottoriavusteiseen polkupyörään, kun eräs rippikoulukaverini ajeli sellaisella moottoriavusteisella polkupyörällä, jossa polttomoottorikäyttöisen vempeleen vinhasti pyörivä rulla laskettiin erillisen vipulaitteiston avulla polkupyörässä etupyörän päälle.

 

 

Laitteesta en ole 1960-luvun alkupuoliskon kokeilujen jälkeen kuullut mitään, joten systeemi ei ollut toimiva.  Se ongelma laitteella ainakin oli, että jos laski pyörivän rullan nopeasti eturenkaan päälle, niin eturengas ei siitä pitänyt!

 

 

***************

 

Valtaosa pyöräilykansasta arvostaa saasteettomuutta sekä ympäristöystävällisyyttä ja sähköpyöräily sitä energian osalta on, sillä Energiateollisuus ry:n tilastojen mukaan vuonna 2016 Suomessa käytetystä sähköstä 33,7 % oli tuotettu ydinvoimalla!

Sisältyyköhän tuohon äskeiseen lauseeseen hieman sarkasmia!
No, ydinvoiman osuus sähkön kokonaistuotannosta ainakin pitää paikkansa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Sähköpyörä, sähköpyöräily, sähköpyöräily ei ole kuntoilua, Energiateollisuus ry, ydinvoiman osuus Suomen sähkönkulutuksesta, sähköpyöräilyä ydinvoimalla,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini