Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kotitalousvähennykseen oikeuttavat kuitit kannattaa toimittaa verottajalle heti, kun on laskun maksanut!

Perjantai 16.11.2018 - -Esko Erkkilä-


Elämme marraskuun puoltaväliä ja vihjeiden tai ohjeiden antaminen vuoden 2018 verotuksen osalta alkaa olla myöhäistä.

 

 

Säännökset pysyvät kuitenkin samoina myös ensi vuonna, joten seuraavassa kertomani omakohtaiset kokemukset kannattaa painaa mieleen.

 

 

**************

 

 

Teimme viime kesänä omakotitaloomme kaksikin merkittävää remonttia ja kunnostustoimenpidettä, joista kertyi kotitalousvähennykseen kelpaavia kuluja.

 

 

Ensinnäkin uusimme omakotitalomme autotallin ovisysteemin ja siitä kertyi kokonaiskustannuksia n. 2.000 euroa.

 

 

Toinen uudistuksemme olikin hieman suurempi, sillä vaihdoimme omakotitalomme tiilikaton uuteen ja sen kokonaiskustannus oli jokseenkin tasan 20.000 euroa.

 

 

Noista toimenpiteistä kertyi kotitalousvähennykseen oikeuttavia menoja niin, että minun ja Rouvan kotitalousvähennyksen kattosummat täyttyivät ja saimme jakaa summasta hieman vielä vanhimmalle pojallemme.

 

 

Rouva vei tositteet verotoimistoon elokuussa ja se merkitsi, että käteen jäävä kuukausieläkkeeni nousi syys-, loka- marras – sekä joulukuulla 500 euroa per kuukausi!

 

 

Olisinhan minä saanut nuo rahat toki veronpalautuksena vuoden kuluttua, mutta parempi näin, että sain summat pankkitililleni jo vuoden 2018 neljän viimeisen kuukauden aikana kohonneena eläkkeenä!

 

 

Tämän tositarinan opetuksena se, että kotitalousvähennys kannattaa jakaa siten, että perhekunnasta mahdollisimman monet pääsevät nauttimaan kotitalousvähennyksen etua. On luonnollista, että maksimimäärät pitää hyödyntää.

 

 

Toinen opetus se, että kuitit kannattaa toimittaa verotoimistoon heti laskujen maksamisen jälkeen, sillä verottaja oikaisee sen jälkeen verovelvollisen loppuvuoden verotusta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kotitalousvähennys, kotitalousvähennykseen oikeuttavat kuitit heti verotoimistoon,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini