Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lähiomaisen kantakortin tilaaminen syventää tietämystämme suvun vaiheista

Perjantai 7.12.2018 - -Esko Erkkilä-


Kantakortti on jokaisesta puolustusvoimissa palvelusta suorittaneesta laadittu asiakirja, joka sisältää tiedot hänen palveluksestaan puolustusvoimissa kutsuntoihin osallistumisesta joko kotiuttamiseen, kaatumiseen tai eläkkeelle jäämiseen saakka.

 

 

Näin Itsenäisyyspäivän jälkitunnelmissa kannustan kaikkia tilaamaan kopion lähiomaisensa kantakortista, sillä siinä esiintyvät tiedot ovat arvokasta tietoa läheisten elämänvaiheista.

 

 

Kantakortin tilaaminen onnistuu helposti niiden ohjeiden mukaan, jotka saat, kun googlaat ”kantakortti” tai ”kantakortin tilaaminen”.

 

 

Kymmenkunta vuotta sitten lähiomaisen tai sukulaisen kantakortin tilaaminen oli nykyistäkin helpompaa ja silloin tilasinkin useiden sukulaisten ja ”naapurinmiesten” kantakorteista kopiot.

 

 

Ennen vuotta 1949 syntyneiden kantakorttikopion tilaaminen maksaa 11,90 euroa + 0,60 euroa per valokopiosivu.

 

 

Kantakorttiin on merkitty yksityiskohtaisia tietoja siinä mainitun henkilön palveluspaikasta ja -ajasta, hänen palkitsemisistaan ja rangaistuksistaan, ylennyksistä ja mahdollisista sodan ajan taistelupaikoista.

 

 

Olen tutkaillut mm. erään setäni kantakorttia – setäni lepää Viljakkalan sankarihautausmaalla – ja siinä on selvitys mm. hänen hammaskartastaan, sillä setäni kuoli Viipurissa muutama päivä ennen Talvisodan päättymistä, kun ryyppäsi viinaksi luulemaansa auton jäähdytysnestettä.

 

 

Kannustan jokaista tilaamaan läheisensä kantakorttikopion; ainakin niiden läheisten, jotka taistelivat Isänmaamme puolesta Talvi- ja Jatkosodissa, sillä kantakortin tiedot ovat arvokasta tietoa menneiden sukupolvien vaiheista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kantakortti,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini