Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hienoa, että mahdottomasta tuli totta!

Tiistai 15.1.2019 - -Esko Erkkilä-


Viime lauantai eli 12.1.2019 oli suuri päivä suomalaisille kuluttajille, suomalaiselle lihantuotannolle, kotimaiselle elintarviketeollisuudelle, maamme huoltovarmuudelle ja monelle muullekin seikalla, sillä nyt suomalaisten ravintoloiden pitää ilmoittaa kirjallisesti, että mikä on tarjottavan lihan alkuperä.

 

 

Olen seurannut tilannetta vuosikaupalla ja ollakseni rehellinen, en uskonut hankkeen näin nopeaan läpimenoon.

 

 

Asia on kuitenkin nyt totta, sillä Euroopan komission olisi pitänyt ilmoittaa mahdollisista ristiriitaisuuksista viimeistään viime lauantaina, mutta niin ei tapahtunut.

 

 

Suomen ajama säädös koskee tarjoilupaikoissa käytettyä tuoretta, jäähdytettyä tai jäädytettyä lihaa muttei lihajalosteita.

 

 

Päätös on kuluttajien lisäksi suuri voitto Juha Sipilän hallitukselle ja erityisesti sen maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle ja MTK:lle, jonka ruoka-asiamies Anni-Mari Syväniemelle osoitan parhaimmat tunnustukseni siitä työstä, jota hän on vuosikaudet tehnyt asian eteen.

 

 

jarilepaaklasujaesko25012018.JPG

 

 

Tässä vajaan vuoden ikäinen kuva, kun olen ministeri Jari Lepän ja hämeenkyröläisen ex-kansanedustaja Klaus Pentin kanssa ”Juutas Käkriäinen” –säässä Tampereen Keskustorilla.

 

 

*******************

 

 

Asetus koskee naudan, sian, vuohen, lampaan sekä siipikarjan lihaa.

 

 

Lihan alkuperästä on kirjallisesti ilmoitettava ravintoloissa, lounasravintoloissa, laitosruokaloissa, kahviloissa, pikaruokaravintoloissa ja grillikioskeilla eli hyvin kattavasti.

 

 

Asetusluonnos on jo valmiina, joten se saataneen voimaan jo kuluvan hallituskauden aikana!

 

 

Vahva teko Juha Sipilän hallitukselta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: lihan alkuperän ilmoittaminen ravintoloissa, MTK:lle hatunnosto, ministeri Jari Leppä, MTK:n ruoka-asiamies Anni-Mari Syväniemi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini