Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kantakortin kertomaa

Lauantai 26.1.2019 - -Esko Erkkilä-


Kantakortti on jokaisesta Puolustusvoimissa palvelusta suorittaneesta laadittu asiakirja, joka sisältää tiedot hänen palveluksestaan Puolustusvoimissa kutsuntoihin osallistumisesta joko kotiuttamiseen, kaatumiseen tai eläkkeelle jäämiseen saakka.

Kantakorttiin on merkitty yksityiskohtaisia tietoja siinä mainitun henkilön palveluspaikasta ja -ajasta, hänen palkitsemisistaan ja rangaistuksistaan, ylennyksistä ja mahdollisista sodan ajan taistelupaikoista.

 

Tilasin kopiot omasta kantakortistani 28.12.2018 ja sain Kansallisarkistosta postia viime torstaina eli 24.1.2019.

 

 

Kansallisarkisto lupaa toimittaa tiedot kuukauden kuluessa ja lupaus piti ainakin minun kohdallani.

 

 

Kantakortteja kopioidaan Mikkelissä ja kohdallani ilmeni melkoisen suuria ongelmia, sillä Kansallisarkiston Mikkelin toimipisteestä virkailijat eivät pääse Ilmavoimien tiedostoihin ja kun minut siirrettiin kertausharjoituskauteni aikana Maavoimista Ilmavoimiin, niin Mikkelistä saamani kantakorttitiedot päättyvät siihen, kun sain Maavoimissa luutnantin ruusukkeet kauluslaattoihini.

 

 

Nyt yritän penkoa Ilmavoimien arkistoja, jotta näen, että millaisin perustein sain esimerkiksi ylennyksen yliluutnantiksi.

 

 

 

*********************

 

 

 

IMG_7097.JPG

 

 

 

IMG_7096.JPG

 

 

Nuo esimiesteni luonnehdinnat minusta ovat mielenkiintoisia ja samoin on mielenkiintoista se, että olin näköjään kurssini priimus aliupseerikoulun panssarintorjuntalinjalla ja RUK:ssa kolmanneksi paras kurssin 125 Panssarintorjuntakomppaniassa.

 

 

Varusmiesaika Puolustusvoimissa oli mielenkiintoista aikaa ja erityisen mielenkiintoisia sekä antoisia olivat ne kertausharjoitukset, joihin vuosien kuluessa sain osallistua.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: kantakortti, kantakortin tilaaminen, kantakortin tilaaminen on helppoa, Kansallisarkisto, ylennykset,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini