Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Miksi kansalaiset eivät pontevasti vastusta postipalvelujen heikkenemistä?

Lauantai 18.5.2019 - -Esko Erkkilä-


Suomalaiset nostavat ison älämölön toteutetuista ja jopa suunnitelluista palvelujen heikentämisistä ja näin tekee erityisesti nettikansa.

 

 

Hyvä niin, mutta yksi asia minua ihmetyttää ja se on se, että miksi kansalaiset eivät ole juuri lainkaan reklamoineet postipalvelujen heikentämisistä.

 

 

Ihmetykseni on sitäkin suurempi, kun postin palveluheikennykset koskevat maaseudun lisäksi myös kaupunkeja.

 

 

Omakotitalomme sijaitsee muutaman sadan metrin etäisyydellä Tampereella Multisillan jakelukeskuksesta.  Lyhyt matka Postin jakelukeskuksesta ei kuitenkaan tunnu merkitsevän mitään, sillä postimme kolahtaa postilaatikkoon vasta aikaisintaan iltapäiväviiden tietämillä jos silloinkaan!

 

 

Viime maanantaina odotin kahtakin tärkeää kirjettä, joiden molempien tiesin lähteneen hyvissä ajoin.

 

 

Ei tullut maanantaina ja ei tietysti myöskään tiistaina, sillä silloinhan Postilla on lepopäivä!

 

 

Hämmästyksemme oli suuri, kun kaivattu maanantaiposti oli keskiviikko-aamuna jo klo aamukuudelta postilaatikossamme – maanantaiposti oli ilmeisesti jaettu keskiviikkona jo ennen kukonlaulua!

 

 

***********************

 

 

Liitän tähän muisteluksen 1950- ja 1960-luvuilta jolloin postinkulku oli säännöllistä.

 

 

Synnyinkodistani oli ja on yhä edelleen matkaa maantielle kilometrin verran.

 

 

Silloin ei ollut käytössä postinumeroita ja ei myöskään teidennimiä, mutta meille oli osoitteena ”Viljakkala Vuorenmaa” eli maantievarressa olevan maalaistalon nimi.

 

 

”Viljakkala Vuorenmaa” oli viiden talon yhteinen postiosoite. Nykyään tuntuu ihmeelliseltä, että viiden talon posteille ei ollut minkäänlaista postilaatikkoa, vaan postikuljettaja oli Viljakkalan postilla ennen jakolenkille lähtöään paketoinut näiden viiden talon postit samaan kääröön, sitonut käärön manillanarulla ja kohdalle ehtiessään heitti käärön maantielle!

 

 

Kaikkiin taloihin tuli silloin Aamulehti ja päällimmäiseksi osuneen talon lehti kärsi hieman maantielle heittämisestä ja erityisen huonoon kuntoon meni se Aamulehti, joka sattui olemaan päällimmäisenä sadesäällä!

 

 

Yleensä Vuorenmaan väki kävi ensimmäisenä noutamassa postikäärön maantieltä ja me muut sitten iltapäivällä noudimme omat postimme Vuorenmaan kuistilta!

 

 

Jossain vaiheessa asiat kehittyivät siten, että isännät saivat aikaiseksi heittopostilaatikon ja postin maantielle heittäminen siirtyi muistojen joukkoon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: postipalvelut, postipalvelujen heikkeneminen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini