Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kesäkukkien ja taimien ostaminen markettien pihoille kyhätyiltä myyntipisteiltä sisältää suuren vaaran

Torstai 23.5.2019 - -Esko Erkkilä-


On tullut tavaksi, että suurten markettien pysäköintialueiden laitamille on kyhätty tilapäisiä kukka- ja taimimyymälöitä.

 

 

Puhun karvaasta kokemuksesta, kun totean, että tämmöiset myymälät ovat todellisia lehtokotiloitten ”monistamoita ja jakelijoita”.

 

 

Karvas kokemukseni on muutaman vuoden takaa, kun ostin sinänsä hyvännäköisiä ja laadukkailta näyttäviä puiden ja pensaiden taimia Tampereen Koivistonkylän Prisman pihalle kyhätyltä myyntipisteeltä.

 

 

Aloin kotona tarkastelemaan ostoksiani ja hämmästykseni oli melkoinen, kun taimien juurista alkoi kopisemaan lehtokotiloita pihakiveyksellemme.

 

 

Lähdin siitä paikasta palauttamaan taimia ja oli hieman haasteita, että äsken taimet minulle myynyt henkilö hyväksyi palautukseni, mutta sain rahani takaisin – kaikki ostamani taimet veimme myyntihenkilön kanssa jätekonttiin!

 

 

Koivistonkylän Prisma on lähikauppamme ja useaan vuoteen sen parkkipaikan reunalla ei ole ollut puutarhamyymälää, mutta…

 

 

 

IMG_1398.JPG

 

 

…nyt tilanne on toinen ja entisellä paikalla on taas puutarhamyymälä, joka tulee toimimaan lehtokotiloitten tehokkaana monistamona sekä jakelijana.
 

 

Tampereella Koivistonkylä on lehtokotiloitten saastuttamaa aluetta ja kun Prisman parkkialueella sijaitseva puutarhamyymälä rajoittuu nurmikkoalueeseen, taimien ja kukkien lehtokotilosaastuminen on väistämätön.

 

 

Lehtokotiloitten saastuttamien taimien ostaminen niille alueille, jotka jo aikaisemmin ovat lehtokotiloitten saastuttamia, ei ole suuri ongelma.

 

 

Tilanne on kokonaan toinen, jos asiakas ostaa taimia Koivistonkylän Prisman parkkialueen laidassa olevalta puutarhamyymälästä ja vie taimet vaikkapa mökilleen, joka vielä on lehtokotiloista vapaa alue!

 

 

Muistakaa, että ette osta kukkia tai taimia markettien parkkialueille kyhätyistä taimi- ja kukkamyymälöistä, sillä silloin on suuri vaara saada kotilosaastuneita taimia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: lehtokotilot, lehtokotiloitten saastuttama alue, lehtokotilosaastunta, lehtokotiloista vapaat alueet,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini