Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Osoittaa luottamushenkilön suurta kykenemättömyyttä, jos kaupunginvaltuutettu puoltaa kunnallisveron korottamista Tampereella!

Sunnuntai 20.10.2019 - -Esko Erkkilä-


Tampereen kaupunki on tänä vuonna tekemässä jo kymmenettä vuotta peräjälkeen tappiollista tilinpäätöstä – nyt tilinpäätösennuste liikkuu tasolla miinus 40 miljoonaa euroa.
 
 
Tampereella kunnallisveroprosentti on nyt 19,75 - useissa suurissa kaupungeissa veroprosentti on Tamperetta pienempi, kuten Helsingissä (18,00), Espoossa (18,00), Vantaalla (19,00) ja myös Turussa (19,50).
 
 
Tampereella yhden %-yksikön korottaminen kunnallisveroprosentissa merkitsisi n. 35 miljoonan euron summaa.
 
 
On selvää, että %-yksikön suuruinen korottaminen ei ole mahdollista, sillä se merkitsisi jo nyt olemattoman imagohyödyn totaalista katoamista Tampereen maineelle.
 
 
Yle Tampere selvitti 18.10.2019 Tampereen kaupunginvaltuutetuilta, että miten he suhtautuvat tuloveroprosentin korottamiseen vuoden 2020 talousarviossa.
 
 
On surullista todeta, että kaikki mielipiteensä ilmaisseet SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton valtuutetut hyväksyisivät veronkorotuksen.
 
 
Arvostan, että kaikki Ylen kyselyyn vastanneet kokoomuslaiset vastustavat veronkorotusta. Pelkkiä ei-vastauksia tuli myös perussuomalaisista, RKP:stä, Tampereen Puolesta -ryhmästä ja Vaihtoehto Tampereesta.
 
 
Keskustan neljästä kaupunginvaltuutetusta kolme vastasi kyselyyn – Mikko Alatalo ei vastannut - , ja heistä ainoastaan Kalle Kiili oli yksiselitteisesti veronkorotusta vastaan; arvostukseni Kallea kohtaan nousi kohisten.
 
 
Veronkorotusten tielle lähteminen on päättymätön tuskien taival ja mielestäni veronkorotuksia kannattavat ovat kelvottomia hoitamaan luottamustehtäviään.
 
 

Pormestari Lauri Lyly julkaisee kai jo huomenna eli maanantaina ensi vuoden talousarvioehdotuksensa ja toivon totisesti, että Lylyllä on ”munaa” esittää kunnallisveroprosentin säilyttämistä entisellään!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen kunnallisvero-%,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini