Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vaarantavatko teleoperaattorien ongelmat suomalaisten turvallisuuden?

Lauantai 23.11.2019 - -Esko Erkkilä-


Tuskin paljastan suurta sotilaallista salaisuutta, kun kerron kertausharjoituksissa harjoiteltavan tilannetta, jossa yksikön päällikön yhteydet alaisiinsa yksiköihin heikkenevät asteittain.

 

Aluksi yhteydenpito onnistuu kaikille vapaassa verkossa, mutta sitten erilaisten häiriöiden vuoksi joudutaan siirrytään ennalta kaivettuun maanalaiseen tietoverkkoon ja kun sielläkin mukaan änkeää vieraskielistä puhetta puhuvaa väkeä, on pakko siirtyä tukikohtien välissä toimivan lähettiverkoston varaan.

 

Olen päällikkönä saanut aikoinaan kertausharjoituksissa kokea kaiken tämän.

 

 

********************

 

Nämä ajatukset tulivat mieleeni, kun eilen Telian tietoverkko lakkasi toimimasta ja minkäänlaista tietoa emme saaneet me Telian asiakkaat.

 

Minäkin luulin, että ongelmat johtuivat reitittimestäni ja sen vuoksi teinkin matkan mökille, josta noudin toisen reitittimen.

 

Onneksi matkalla kuulin autoradiosta, että Telian verkossa on ongelmia ja päättelin, että syy ongelmiin ei olekaan minun reitittimissäni vaan jossain muualla.

 

 

 

IMG_5647.JPG

 

 

Television tekstitelevisioon tuli illan kuluessa tiedote, jossa todettiin Telian ongelmien olevan korjattu ja huomaammehan me tässä itsekin, että näin on!

 

 

Eilinen Telian ongelma merkitsee sitä, että viranomaisten on pikaisesti ryhdyttävä toimiin, jos jonkun teleoperaattorin toiminnassa on ongelmia.

 

 

Yhteiskuntamme on jo nyt tietoyhteiskunta, jonka lähes kaikki toiminnot perustuvat sähköisen maailman toimintavarmuuteen – nyt viranomaisten on pikaisesti herättävä pohtimaan, että miten toimitaan jos joku teleoperaattori on hetkenkin poissa kuvioista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Telia, Telian ongelmat 22.11.2019,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini