Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Parempi jäteastioiden äärellä, kuin yksityisteiden varsilla!

Keskiviikko 15.4.2020 - -Esko Erkkilä-


Elämme vuodenaikaa, jolloin ihmiset siivoilevat nurkkiaan ja kuljettavat romujaan kaatopaikoille tai alueellisille jätepisteille.

 

Ajankohtainen krona-kriisi on nopeuttanut siivousvimman kehittymistä.

 

On jokakeväinen ongelmanpoikanen, että alueelliset jätepisteet suorastaan pursuavat asukkaiden niille tuomista rojuista.

 

******************

 

”Hyvänä” tai ainakin tyypillisenä esimerkkinä ylitsepursuavista jätepisteistä oli eilenkin Ylöjärven Takamaan koulun alueella sijaitseva jätepiste.

 

IMG_7641.JPG

 

 

IMG_7642.JPG

 

 

Maksan jätemaksua Tampereella sijaitsevan omakotitalomme jätekuljetuksista, Viljakkalan Majajärvellä sijaitsevan vapaa-ajanasuntomme jätehuollosta sekä vielä synnyinkotini eli maatilanomaisen kiinteistön jätehuollosta.

 

Katson siis omaavani puheoikeutta kaupunkialueen ja haja-asutusalueen jätehuoltokysymyksiin.

 

Omakotitalomme jätehuolto pelittää erinomaisesti ja joka toinen viikko Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n suorittama jäteastiamme tyhjennys riittää meille oikein hyvin – maksukin on kohtuullinen.

 

Mökillä syntyvät jätteet viemme vajaan kahden kilometrin etäisyydellä sijaitsevalle jätepisteelle, jossa on kuusi jäteastiaa.  Kymmenkunta vuotta sitten paikalla oli vain kolme jäteastiaa ja ne olivat ”aina” täynnä.  Soitin Pirkanmaan Jätehuolto Oy:lle ja kerroin ongelman, joka ratkesikin siten, että saimme tuplamäärän jäteastioita – nyt homma pelittää hyvin.

 

 **********************

 

Sallin mielelläni tuon kuvissani näkyvän alueellisen jätepisteen tilanteen tilapäisenä ilmiönä ja ajattelen karmeana vaihtoehtona, että nuo ylipursuavat jätteet olisi kipattu lähiseudulla risteilevien yksityisteiden varsille.

 

Olen Viljakkalassa osakkaana neljälle yksityistielle ja niiden lisäksi Hämeenkyrön puolella yhdelle yksityistielle – Rouva on Kälviällä osakkaana kolmelle yksityistielle ja olisi suuri katastrofi, jos noiden ylipursuavien jätesäiliöiden jätteet olisi kipattu yksityisteiden varsille.

 

On siis pienempi paha, että alueelliset jätepisteet ovat hetkellisesti ylikuormitettuja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Pirkanmaan Jätehuolto Oy, alueelliset jätepisteet pitää säilyttää, ei jätteitä yksityiateiden varsille!,


Kommentit

5.1.2024 10.27  Kerttu

Olen ihan samaa mieltä, että parempi jätteiden on olla jäteastioiden vierellä kuin yksityisteiden varsilla tai metsien siimeksessä. Olipa hienoa, että tartuit täysien jäteastioiden aiheuttamaan ongelmaan, soitit jätehuoltoon ja asia ratkesi noin. Meillä jätehuolto käy säännöllisesti tyhjentämässä taloyhtiön roskat ja kaikki on sujunut tosi hyvin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini