Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Se käärmeenpurema mies"!

Maanantai 20.4.2020 - -Esko Erkkilä-


Liitän juttuni oheiskuvaksi kuvan kyykäärmeestä, joka ei tarkasti ottaen liity juttuuni, sillä kuvassa on mökkimaailmassani jokunen vuosi sitten kuvaamani kyykäärme.   

 

Kuvahaun tulos haulle esko erkkilä kyy

 

 *********************

 

 

Vuonna 1968 agrologiopintoihin liittyvän harjoittelujaksoni oleellinen osa oli kerätä tietty määrä kasveja ja sitä olimme me kolme MTT:n Hämeen Koeaseman harjoittelijaa tekemässä Pälkäneellä joskus kesällä 1968. 

 

Kuljin kolmantena jonossa ja häiritsemisestämme hurjistunut kyykäärme iski nilkkaani.

 

Menimme nopeasti majoituspaikkaamme ja koeaseman johtaja Mauri Takala hälytti heti taksin viemään minua Tampereen Keskussairaalaan.

 

Ohitin Keskussairaalan ensiavussa kaikki todellista apua tarvitsevat ja minut kiikutettiin operointipöydälle.

 

Koko prosessin kivuliain vaihe oli, kun lääkäri antoi vasta-ainepistoksen nilkkaani – paikkaan, jossa ei juurikaan ole lihaksia. Pistos oli kivulias ja teki mieli potkaista kaikki kohdevalot ja muut rensselit säpäleiksi!

 

No, siitäkin selvittiin ja minulle määrättiin viikko lepoa, jotta kyynpistos ei aiheuttaisi minulle sen suurempia ongelmia. 

 

Kyynpurema vaatii aina hoitoa ja jos sitä ei saa, saattavat seuraukset olla vakaviakin.

 

Muistan, kun erästä melkein naapuriamme pisti kyy ja hän lähti vasta seuraavana aamuna polkupyöräillen lääkäriin. Polkupyörällessä kyyn myrkky pääsi oikein tehokkaasti kaikkialle elimistöön ja siitä sai tuo naapurimme kärsiä loppuelämänsä.

 

Muuten tuohon juttuni otsikkoon vielä:

 

Tapasin Hämeen Koeaseman johtaja Mauri Takalan useasti tuon harjoittelukesäni jälkeenkin ja aina hän muisti kommentoida minulle näin:

 

 ”Se käärmeenpurema mies”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: "Se käärmeenpurema mies"!, Hämeen Koeasema, MTT:n Hämeen Koeasema, Päölkäne, Pälkäneen Myttäälä, kyynpurema, kyynpurema tarvitsee aina hoitoa,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini