Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mansikka-aika on auttamattomasti ohi!

Torstai 30.7.2020 - -Esko Erkkilä-


Tavallisen viherpeukalon osalta mansikka-aika on auttamattomasti ohi ja sen vuoksi aloitinkin eilen keräämään rastasverkkoja pois mansikkamaalta.

 

Ammattiviljelijäthän eivät rastasverkkoja käytä, mutta pienimuotoista omaan käyttöön mansikkaa kasvattavan on se tehtävä.

 

Mansikkasato oli tänä vuonna kohtuullinen – kiitos kuivimpana aikana suoritetun kastelun. Kastelu meillä suoritetaan mansikkapenkkeihin niiden rakentamisen aikana upotettujen muoviputkien kautta; muoviputkissa on parinkymmenen sentin välein moottorisahalla sahattuna rakoja, joista vesi pääsee suoraan mansikoiden juurille.

 

 

*****************

 

 

IMG_9103.JPG

 

Palmikoin mansikkaverkot siistille palmikoille ja se varmistaa, että ne on helppo käyttää uudestaan.

 

Mansikkaverkkojen uudelleenkäyttö alkaakin välittömästi, sillä ne levitetään melkein heti pensasmustikan verkotukseen.

 

Pensasmustikka on jänisten suurta herkkua ja sen vuoksi pitävästä jänisverkosta on huolehdittava. Pensasverkon lisäksi pensasmustikat on suojattava räkäteiltä ja muilta paskonärhiltä, joten mansikkaverkoille on heti olemassa uusi käyttötarkoitus.

 

 

IMG_9100.JPG

 

 

Mansikkamaan verkkorakenteille on jo ehkä tänään uusiokäyttöä, sillä pesemisen jälkeen matoille tarvitaan kuivatusriukuja!

 

Kierrätystaloutta siis verkkojen ja verkkorakenteiden osalta parhaimmillaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Mansikka-aika 2020 on ohi, mansikan rastasverkot, pensasmustikka, pensasmustikan jänisverkko, pensasmustikan rastasverkko, pensasmustikka,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini