Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kyntöhommat ovat alku uudelle!

Maanantai 21.9.2020 - -Esko Erkkilä-


Kesä on päättymässä ja syksy tekee tuloaan.

 

Sääennusteet toki lupaavat alkavan viikon loppupuolelle ”intiaanikesää” eli ajankohtaan nähden poikkeuksellisen korkeita päivälämpötiloja.

 

Otan omalta osaltani mielelläni vastaan lämpimät päivät!

 

Pelkäsinkin jo viime lauantain ja eilisen välisenä yönä, että joko pakkanen olisi tehnyt tuhojaan aroimmille puutarhakasveille, mutta onneksi niin ei ilmeisesti vielä tapahtunut.

 

********************

 

Lainaan tai oikeammin käytän tämän juttuni kuvituksena ja teksteinä tasan neljä vuotta sitten tekemääni facebook-päivitystä, jossa kerroin neljä vuotta sitten alkaneista syyskynnöistäni:

 

traktorikynto20161.jpg

 

 

Aina syksyisin mietin, että kun sais kyntää hieman suurempia alueita, jotta voisi säätää aurat mallilleen - pikkuplänteillä siihen ei ole mahdollisuuksia.

 

 

traktorikynto20162.jpg

 

Olen aikasmoinen tumpelo vesivaon tekemisessä; toki tiedän, että miten se tehdään, mutta pienen takia ei viitsi säätää auroja oikein. Tämmöinen siitä kuitenkin tuli!

 

 

traktorikynto20163.jpg

 

"Parempi sian tonkima syksyllä kuin miehen kyntämä keväällä!" 

 

Tuo totuus pätee myös tänään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Parempi sian tonkima syksyllä, kuin miehen kyntämä keväällä, syyskyntö, vesivaon kyntäminen, yöpakkaset, kyntöhommissa on kesän haikeutta, kyntöhommissa on uskoa tulevaisuuteen, kyntöhommissa on uskoa kevääseen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini