Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pidän luonnollisena, että yritysmaailmassa työskentelevä pitää sähköpostinsa auki myös työajan jälkeen!

Lauantai 30.1.2021 - -Esko Erkkilä-


Muutamana viime päivänä on julkisuudessa käyty keskustelua, että pitääkö työntekijän pitää avoinna sähköpostinsa myös virallisen työajan ulkopuolella ja pitääkö hänen mahdollisesti osallistua silloin myös sähköpostikeskusteluun.

 

Puhun omasta kokemuksestani ja olen vahvasti sitä mieltä, että bisnesmaailmassa toimivien ja vastuuta kantavien pitää olla tavoitettavissa myös virallisen työajan ulkopuolella.

 

Työnantajani Rehuraisio Oy osti vuoden 1990 alussa osake-enemmistön Hämeenlinnassa toimineesta Alfa-Rehu Oy:stä ja minut nimettiin tuon yhtiön myyntipäälliköksi.

 

Hämmästyin, että tuolloin Alfa-Rehu Oy:n myyntimiehet pitivät luonnollisena, että esimies on tavoitettavissa myös virallisen työajan ulkopuolella. Oli helppoa omaksua tuo menettely, sillä tilanne rehumarkkinoilla oli kovin haastava ja esimiehen tukea kaivattiin.

 

*********

 

Monien vaiheiden jälkeen siirryin vuonna 1997 Rehuraisio Oy:n raaka-ainepäälliköksi ja silloin uuden vastuualueen esimiehenä kannustin itseäni olemaan tavoitettavissa myös iltapäiväneljän jälkeen.

 

Työmatkani Tampereelta Raisioon oli 156 kilometriä suuntaansa ja tein tuon työmatkan keskimäärin kolmesti viikossa – kahtena päivänä viikossa olin muualla matkoilla.

 

Heräsin aamulla klo 05.00, lähdin taipaleelle klo 05.20 ja olin tuloksentekopaikallani klo 07.00.  Sain tehdä hommia tunnin verran rauhassa, sillä lähinaimapiirissä asuvat tulivat työmaalle aamukahdeksalta.

 

Lähdin kohti Tamperetta klo 15.00 ja kun saavuin kotiin, niin ensimmäinen tehtäväni oli liittää läppärini yrityksen nettiverkkoon ja saatoin aloittaa toisen tuurin työt!

 

Nautin työstäni ja saavutimme vähintäänkin kohtuulliset tulokset!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: työtä myös virallisen työajan ulkopuolella,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini