Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tuskin sata miljoonaakaan riittää!

Torstai 15.4.2021 - -Esko Erkkilä-


Olen Tampereen Vanhusneuvoston jäsen ja eilisessä kokouksessamme saimme tietoa Tampereen keskusvirastotalon laajentamisesta sekä peruskorjauksesta.

 

Tarkoituksena on hankeselvityksen mukaan keskittää nykyisen virastotalon sekä viereisen Frenckellin noin 800 työntekijän työpaikat keskusvirastotaloon.

Samalla rakennukseen suunnitellaan myös uusia, kaupunkilaisille avoimia toimintoja, kuten palvelupistettä, ravintolaa sekä kokous- ja näyttelytiloja.

 

 

Hankkeen esittelijöitä oli useita, mutta vain erään esittelijän esittelyaineistossa oli maininta ”kustannusarvio”, mutta euromääräisestä kustannusarviosta ei sanaakaan!

 

Olen tunnetusti tarkkaa talousasioista ja kysyinkin, että kuinka paljon suunnitellut laajentamiset ja peruskorjaukset tulevat maksamaan. Olisin odottanut, että laajentamis- ja peruskorjausten kustannukset olisivat olleet kirkkaana esittelijöiden mielessä, mutta näin ei ollut, vaan kustannusarvion loppusummaa jouduttiin hetki etsimään!

 

Esittelijät kertoivat summaksi 65 miljoonaa euroa!

 

Pidän summaa suurena, sillä se merkitsee vuositasolla Tampereella kahden %-yksikön vaikutusta veroprosenttiin!

 

 

Löysin samasta aiheesta Aamulehden vajaat kaksi vuotta sitten laatiman jutun, jossa…

 

 IMG_1645.JPG

 

…summaksi todettiin 57 miljoonaa euroa eli vajaassa kahdessa vuodessa kustannusarvio on kohonnut yli 14 %!

 

 

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, kun voi ennustaa lopulliseksi kustannukseksi vähintään sata miljoonaa euroa – sanokaa minun sanoneen!

 

Sata miljoonaa euroa merkitsee vuositasolla kolmea %-yksikköä Tampereen veroprosentissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampere, Tampereen keskusvirastotalo, Tampereen keskusvirastotalon laajennus ja peruskorjaus, Tampereen keskusvirastotalon peruskunnostus tulee maksamaan 100 miljoonaa euroa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini