Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!

Torstai 11.4.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen osakkaana viidessä yksityistiessä ja sen lisäksi Rouva on osakkaana kahdessa yksityistiessä eli ”yksityisteissä löytyy”!

 

Osakkuuksieni lisäksi olen ollut vuodesta 1994 alkaen toimitsijamiehenä yhdessä yksityistiessä eli Majajärven yksityistiessä, jonka päätepiste on mökkitonttini rajalla Viljakkalassa.

 

Yksityisteiden kunnossapito tapahtuu osakkaiden kustannuksella, mutta kunnat ovat ainakin toistaiseksi myöntäneet yksityisteille kunnossapitoavustuksia.

 

*********

 

Parhaillaan Ylöjärvellä on menossa aika, jolloin yksityisteiden kunnossapitoavustuksia anotaan ja kun toissapäivänä vein Majajärven yksityistien avustusanomuksen kaupungille, niin tunnen asian läpikotaisin.

 

Majajärven yksityistien pituus on 1450 metriä ja vuonna 2023 sen talviauraus maksoi 1.568,60 euroa eli 1.082 euroa per kilometri.

 

Tänä vuonna aurausmaksuja on kertynyt 1.388,80 euroa eli lähes tonni per kilometri tänäkin vuonna!

 

 *****************

 

Toimitsijamiehenä ehkä eniten harmittaa se, että tilinpitäjäpankkimme Tampereen Seudun Osuuspankki muutti yksityistiemme tilin yritystiliksi ja se maksaa n. kympin kuukaudessa eli extrakustannusta kertyy nyt n. 120 euroa vuodessa!

 

*********************

 

Summa saattaa tuntua pieneltä, mutta ilman pienintäkään kulukorvausta toimivan toimitsijamiehen mielestä se on kohtuuton!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!, Viljakkala, Ylöjärvi, yksityisteiden kunnossapitoavustukset, Tampereen Seudun Osuuspankki, pankkipalveluveloitukset ovat kohtuuttomia,

Eläkeliiton Tampereen yhdistys on kasvanut jäsenmäärältään Eläkeliiton Pirkanmaan piirin suurimmaksi yhdistykseksi!

Tiistai 19.3.2024 - -Esko Erkkilä-

elakeliitto18032024.jpg

Oli ilo ja suuri kunnia saada eilen puheenjohtaa Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen kevätkokousta – kuva on Liisa Flinck-Vasaman ottama.

 

Ilo ja kunnia erityisesti sen vuoksi, että yhdistyksemme on tämän alkuvuoden aikana kasvanut jäsenmäärältään Pirkanmaan piirin suurimmaksi yhdistykseksi!

 

 

IMG_9529.JPG

 

Puheenjohtajamme Liisa Flinck-Vasama esitteli kahdeksansivuisen ja A4-kokoisen toimintakertomuksemme – on ollut toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eläkeliiton Tampereen yhdistys on kasvanut jäsenmäärältään Eläkeliiton Pirkanmaan piirin suurimmaksi yhdistykseksi!, Eläkeliitto, Eläkeliiton Tampereen yhdistys, Eläkeliiton Pirkanmaan piiri, Liisa Flinck-Vasama, Eläkeliiton kevätkokous,

Alkaako Keskustan nousu uuden puoluesihteeri Antti Siika-ahon johdolla?

Torstai 14.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kannatuksessa on viimeisimmän gallup-tuloksen mukaan hienoista kannatuksen nousemista.

 

Keskustan uusi puoluesihteeri Antti Siika-aho oli eilen ensimmäisellä maakuntamatkallaan Pirkanmaalla ja sen merkeissä Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti klo 17.00 pienimuotoisen yleisötilaisuuden…

 

IMG_9513.JPG

 

…Keskustorilla.

 

Tarjosimme kahvia ja herkullisia munkkeja!

 

*******

 

IMG_9512.JPG

 

Sain kamerani linssiin Siika-ahon molemmille puolille Tampereen keskusta-aktiivit Anna-Kaarina Rantaviita-Tiaisen (vasemmalla) ja Sirpa Kuuselan.

 

Melkein hämmästyin, kun kätellessämme Siika-aho muisti nimeni ja kyseli kuulumisia.

********************

 

Siika-aholla on ilmeisiä valmiuksia nostaa Keskustan kannatusta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alkaako Keskustan nousu uuden puoluesihteeri Antti Siika-ahon johdolla?, Antti Siika-aho, Puoluesihteeri Antti Siika-aho, Tampereen Keskustori, Suomen Keskusta, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Sirpa Kuusela,

En voi toivoa, että kukaan viljelijä tai metsänomistaja saisi kirjeen Fingrid Oyj:ltä!

Perjantai 8.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Maatalousyhtymämme on niitä epäonnisia, jotka ovat joutuneet luovuttamaan yhteiskunnan tarpeisiin omistamiansa metsiä ja peltoja.

 

Kymmenen hehtaarin suuruisesta perämetsäkappaleesta jouduimme aikoinaan luovuttamaan neljä hehtaaria Tampere-Parkano-Seinäjoki –radan alle ja nyt…

 

IMG_9492.JPG

 

…Fingrind Oyj kurittaa synnyinkotini metsää…

 

 

IMG_9479.JPG

 

…Melo-Rännäri – voimajohtolinjan alle.

On surkeaa katseltavaa!

**************

 

Emme suinkaan ole ainoita metsänomistajia Viljakkalassa, joiden metsäpalstoja tämä uusin voimajohtolinjan levennys koskee!

MTK on näissä asioissa täysin voimaton!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: En voi toivoa että kukaan viljelijä tai metsänomistaja saisi kirjeen Fingrid Oyj:ltä!, Fingrid Oyj, voimajohtolinjat, Tampere-Parkano- Seinäjoki -ratalinjan pakkolunastukset,

"Ajan riento on raju!"

Torstai 7.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen Tampereen Paasikivi-Seuran jäsen ja olin eilen läsnä, kun…

 

IMG_9484.JPG

 

…ministeri Jaakko Iloniemi alusti aiheenaan ”Suomen ulkopolitiikan linja Paasikivestä Niinistöön”.

 

**************

 

Ministeri Iloniemi täyttää 92-vuotta toukokuussa ja hänellä on takanaan monipuolinen ura politiikassa sekä talouselämässä.

 

 

IMG_9489.JPG

 

Kolme varttia kestänyt esitys oli eräs parhaista, joita olen saanut seurata. Esitys oli asiasisällöltään erinomainen ja ministeri Iloniemen esitystapa oli laadukas.

 

*******************

 

IMG_9488.JPG

 

Tampereen Paasikivi-Seuran puheenjohtaja, emeritustutkija Unto Vesa toimi tilaisuuden juontajana ja hänen kiitoksensa Jaakko Iloniemelle olivat paikallaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ajan riento on raju!", Paasikivi, Paasikivi-Seura, Tampereen Paasikivi-Seura, ministeri Jaakko Iloniemi, emeritustutkija Unto Vesa, Suomen ulkopolitiikan linja Paasikivestä Niinistöön,

Iltapäivän lenkkeily jalostui hyötyliikunnaksi!

Keskiviikko 7.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Omakotiyhdistysten Keskusjärjestö ry julkaisee neljästi vuodessa…

 

 

IMG_9368.JPG

 

…Tampereen Omakotiviestiä ja taannoin lupauduin sen varajakajaksi Palokallion Omakotiyhdistyksen alueella - olen Palokallion Omakotiyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja.

 

Eilen 69:n lehden nippu oli ilmestynyt ulko-ovemme taakse ja ”ei kun jakamaan”!

**************

Lehden sisältö on kehittynyt, joten mieluusti tuon jakamishomman teinkin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Iltapäivän lenkkeily jalostui hyötyliikunnaksi!, Tampereen Omakotiviesti, Tampereen Omakotiyhdistysten Keskusjärjestö ry, Palokallion omakotialue, Palokallion Omakotiyhdistys,

Kylläpä lämmitti!

Sunnuntai 21.1.2024 - -Esko Erkkilä-

IMG_9274.JPG

 

Presidenttiehdokas Olli Rehn´n asemat ovat päivä päivältä kohonneet ja niitä ovat eilen ja tänään osaltaan kohottaneet kolme Keskustan kärkipoliitikkoa eli…

 

IMG_9294.JPG

 

…puheenjohtaja Annika Saarikko,…

 

IMG_9301.JPG

 

…Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ja…

 

IMG_9303.JPG

 

…edellisen hallituksen puolustusministeri, kansanedustaja Antti Kaikkonen!

 

********************

 

Kolmikko aloitti eilen kampanjointinsa klo yhdeksältä Salossa ja Tampereelle he ehtivät Loimaan sekä Lempäälän kautta klo 14.30.

 

Paikkana Tampereella oli…

 

IMG_9275.JPG

 

…Kauppahallin Kotilounas –kahvila, jonne oli saapunut yleisöä…

 

IMG_9296.JPG

 

… ”kahvilantäydeltä”!

 

 

*********************

 

Niin, mikäpäs tilaisuudessa lämmitti?

 

IMG_9300.JPG

 

Se lämmitti, kun puheenjohtaja Annika matkaa jatkaessaan kapsahti kaulaani ja totesi näin:

 

”Ennen lähtöäni kapsahdan tämän miehen kaulaan!”

 

**********

 

Ehkä jotain olen joskus saanut aikaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kylläpä lämmitti!, Olli Rehn, Annika Saarikko, Antti Kurvinen, Antti Kaikkonen, Tampere, Tampereen Kauppahalli, Kauppahallin Kotilounas,

Toistuvatko 1.3.2024 samat tapahtumat kuin 68 vuotta sitten?

Perjantai 19.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Presidenttiehdokas Olli Rehn kiersi eilen kattavasti Pirkanmaalla ja hänen viimeinen maakuntakohteensa oli Tampereen Keskustorilla klo 16.30.

 

IMG_9269.JPG

 

Olli Rehn oli mikrofonin kautta äänessä parisenkymmentä minuuttia ja oli ilo kuunnella presidenttiehdokasta, jota sain jo ennakkoäänestyksen alkaessa äänestää!

 

Talousmiehenä Rehn oli huolissaan työmarkkinatilanteesta ja heitti ilmoille kysymyksen, että onko nyt valittavalla presidentillä sama kohtalo kuin oli Urho Kekkosella virkaanastujaispäivänään 1.3.1956!

 

Kekkosen virkaanastumispäivänä Suomessa oli yleislakko ja tähän viittasi Olli Rehn!

 

******************

 

No, sen saamme nähdä, että onko ammattiyhdistysliike niin vastuuton, että ryhtyy yleislakkoon uuden presidentin virkaanastujaispäivänä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Toistuvatko 1.3.2024 samat tapahtumat kuin 68 vuotta sitten?, Yleislakko 1.3.1956, Tuleeko yleislakko 1.3.2024?, Ay-liike toimii vastuuttomasti, Vastuuton ay-liike, Olli Rehn, presidenttiehdokas Olli Rehn, Tampere, Tampereen Keskustori,

Vaalikopit saapuivat Tampereen Keskustorille!

Tiistai 16.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on kaikkiaan 20 vaalimainostelinettä puolueiden ja valitsijayhdistysten käytettävissä presidentinvaalien ennakkomainonnassa.

 

Mainostelineiden lisäksi kaupunki toimittaa Keskustorille jokaiselle halukkaalle taholle vaalikopin ja näihin vaaleihin vaalikopit ovat varanneet muut, mutta Harry Harkimo, Sari Essayah ja Alexander Stubb eivät ole sitä nähneet tarpeelliseksi.

 

Keskusta avasi vaalikoppinsa sunnuntaina 14.1.2024 ja tässä muutama kuva avajaistilaisuudesta:

 

 

IMG_9222.JPG

 

Pahvi-Olli paimensi koko porukkaa.

 

 

IMG_9215.JPG

 

Pauli Haapaniemi, Ikaalisten Keskusta

Pahvi-Olli

Ari Hirvikoski, MSL-Tampereen puheenjohtaja

Janne Riitakorpi, Pirkanmaan Keskustan toiminnanjohtaja

 

 

IMG_9225.JPG

 

Pasi Kajarinne, Keskusta-aktiivi Tampereelta

Toivo Aura, Tampereen Keskustan hallituksen jäsen

Pahvi-Olli

Antti Kurvinen, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja

 

************************

 

Ja kylmä oli sää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalikopit saapuivat Tampereen Keskustorille!, Li Andersson, Olli Rehn, Jussi Halla-aho, Jutta Urpilainen, Mika Aaltola, Pekka Haavisto, Pauli Haapaniemi, Ari HIrvilammi, Janne Riitakorpi, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, Toivo Aura

Li, Jutta ja Sari ovat onnistuneet vaalijulisteensa valokuvassa Ollin veroisesti!

Maanantai 15.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Presidenttiehdokkaat ovat Tampereella esillä kahdessakymmenessä paikassa eri puolilla kaupunkia.

 

Kaupunki tarjoaa kaikille yhdeksälle ehdokkaalle mainospaikan jokaisella paikalla.

 

********************

 

IMG_9208.JPG

 

Keskeisin mainospaikka on Raatihuoneen edustalla Keskustorilla ja siellä on hyvä paikka vertailla eri ehdokkaiden mainoksia.

 

 ************

 

Naisehdokkaat ja heidän taustajoukkonsa ovat kaikki onnistuneet hyvin mainostensa suunnittelussa ja toteuttamisessa.

 

 

Miesehdokkaista eniten ovat epäonnistuneet Pekka Haavisto, Alexander Stubb ja Harry Harkimo – myös Mika Aaltolan profiilikuva on luonnottoman suuri.

 

Valitsijayhdistyksen ja Keskustan presidenttiehdokkaan Olli Rehn' n taustajoukot ovat onnistuneet hyvin ja lähes samalle tasolle on päässyt myös Jussi Halla-aho.

****************

 

 

Toivottavasti presidenttiehdokkaiden vaalimainokset säästyvät ilkivallalta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Li ja Jutta sekä Sari ovat onnistuneet vaalijulisteensa valokuvassa Ollin veroisesti! Li Andersson, Olli Rehn, Harry Harkimo, Jussi Halla-aho, Jutta Urpilainen, Mika Aaltola, Alexander Stubb, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Tampereen Raatihuone, Tampere,

Melkeimpä häpesin käyttäytymistäni, kun jouduin käyttämään ratikkaa!

Lauantai 13.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Olen ”aina” vastustanut Tampereen ratikkaa, mutta kerran olen sitä edestakaisella matkallani Hämeenkadun ja Hatanpäänvaltatien kulmasta Keskussairaalaan joutunut käyttämään.

 

Kertakäyttöni ei muuttanut käsitystäni Tampereen ratikasta, sillä yhä edelleen pidän sitä täysin turhana, tarpeettomana, kalliina ja täysin sopimattomana Tampereelle.

 

Ratikka on autioittanut ennen niin virkeän ja elämänmyönteisen Hämeenkadun ja siirtänyt kaiken aktiviteetin Koskikeskukseen, Ratinan kauppakeskukseen ja marketteihin Linnainmaalle, Kalevaan, Koivistonkylään, Lielahteen, Ideaparkkiin sekä Kauppakeskus Eloon Ylöjärvelle.

 

********************

Kehitys on ollut oikea ja valitan Tampereen keskustan palveluihin ennen tukeutuneiden puolesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Häpesin käyttäytymistäni kun jouduin käyttämään ratikkaa! Tampereen ratikka, ratikka, Tampereen ratikka on täysin turha investointi, Koskikeskus, Ratinan kauppakeskus, Elon kauppakeskus, Koivistonkylän Prisma, Lielahden kauppakeskukset, Ideapark,

DCA-sopimus täydentää Suomen Nato-sopimusta

Torstai 4.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomen turvallisuusnäkökohta vahvistui viime vuoden joulukuun 18. päivänä, kun Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat maiden välistä turvallisuuspolitiikkaa säätelevän DCA-sopimuksen eli Defense Cooperation Agreement –sopimuksen.

 

Sopimus täydentää Suomen Nato-jäsenyyttä ja se määrittelee ehdot Suomen sekä Yhdysvaltojen yhteistoiminnalle myös kriisitilanteissa.

 

DCA-sopimus merkitsee, että Suomessa avataan 15 aluetta Yhdysvaltojen joukkojen mahdolliseen käyttöön, kun puolustusyhteistyösopimusta aletaan soveltamaan. Kaikki alueet ovat sotilaskohteita ja sopivia maa-, meri- ja ilmavoimien toiminnalle.

 

Yhdysvaltojen käyttöön avataan mm. Tampere-Pirkkalan lentotukikohta, joten ”läheltä liippaa”!

**************

 

Tervehdin tyydytyksellä DCA-sopimuksen voimaantuloa!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: DCA-sopimus täydentää Suomen Nato-sopimusta, DCA-sopimus, Defense Cooperation Agreement, Defense Cooperation Agreement-sopimus, Nato, Nato ja DCA, Tampere-Pirkkala lentotukikohta,

Eilen oli todellinen "menopäivä"!

Tiistai 19.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Joulua edeltävän viikon maanantai oli eilen aamusta iltaan todellinen ”menopäivä”!

 

Päivän todellinen alku oli se, kun kuljetin Rouvan noutamaan autonsa Vianorilta suuntavilkkuremontista – 180 euroa!

 

Sen jälkeen omalla autolla Sokoksen parkkihalliin ja kävellen…

 

IMG_9109.JPG

 

…Työväenmuseo Werstaalle, jossa Tampereen Vanhusneuvosto tarjosi perinteiset joulukahvit – ehdin aikoinaan olla tässä tilaisuudessa neljä vuotta isännän roolissa!

 

 

IMG_9106.JPG

 

Vanhusneuvoston varapuheenjohtaja – minun aikanani puheenjohtaja – ja Tampereen ex-apulaispormestari Tarja Jokinen avasi joulukahvitilaisuuden.

 

 

IMG_9103.JPG

 

Kahvitilaisuuden musiikkitarjonnasta vastasi Trio Alaska.

 

 

IMG_9101.JPG

 

Vanhusneuvoston joulukahveilla oli tarjolla herkullisia joulutorttuja.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eilen oli todellinen "menopäivä"!, Tampereen Vanhusneuvosto, Vianor Oy, Työväenmuseo Werstas,

Nykyajan tupaillat järjestetään kauppahallimyymälöissä tai kahviloissa!

Maanantai 18.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Tupaillat ovat mennyttä aikaa, mutta niiden tilalle on esimerkiksi politiikassa tullut puolueiden ja ehdokkaiden järjestämät kahvitteluhetket kauppahalleissa tai kahviloissa.

 

**********************

 

IMG_9092.JPG

 

Pirkanmaan Keskustan aluevaltuustoryhmä järjesti viime viikolla Tampereella puurotarjoilun…

 

 

IMG_9096.JPG

 

…Kauppahallin Kotilounas –kahvilassa.

 

Puurotarjoilupaikka oli onnistunut, sillä tilaa oli riittävästi ja riisipuuro sekä rusinasoppa maukasta.  Siitä onkin jo aikaa, kun olen saanut riisipuuroa ja rusinasoppaa!

 

*******

 

Keskustan aluevaltuutetuista paikalla olivat…

 

 

IMG_9095.JPG

 

…Petra Schulze Steinen ja…

 

 

IMG_9100.JPG

 

…Linda Lähdeniemi.

 

********************

 

On helppoa suositella Kauppahallin Kotilounas –kahvilaa monenlaisten tilaisuuksien järjestämispaikaksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauppahallin Kotilounas, Tampereen kauppahalli,

Vuoden ensimmäinen pikkujouluateria!

Perjantai 1.12.2023 - -Esko Erkkilä-

Otimme hieman ”etuottia”, kun eilen sain olla viettämässä joulunajan ensimmäistä pikkujouluateriaa.

 

Pikkujouluateriamme oli ”vapaavalintainen” Ravintola Astorin menusta ja valtaosa osanottajistamme valitsi pippuripihvin!

 

Olin seurueestamme ainoa, joka valitsi jälkiruuaksi valkosuklaajuustokakun!

 

********************

 

Oli marraskuun ensimmäinen kerta, kun ennen pikkujouluateriaamme poikkesin Tampereen keskustassa.

 

 

IMG_8950.JPG

 

Käynnin kunniaksi poikkesin Keskustorilla ja kuvasin Mäntästä torille tuodun joulukuusen.

 

******************

Kelvollinen joulupuu on Mäntästä löytynyt!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuoden ensimmäinen pikkujouluateria!, pikkujouluateria marraskuun 30. päivänä, pikkujouluateria vuonna 2023, Tampereen Keskustorin joulukuusi 2023, Tampereen Keskustori, Ravintola Astor Tampere,

Julkisen liikenteen lakko Tampereella vahvistaa, että hallituksen toimenpiteet ovat tarpeellisia!

Torstai 23.11.2023 - -Esko Erkkilä-

JHL:n lakko alkaa tänään torstaina 23. marraskuuta kello 2 ja päättyy perjantaina 24. marraskuuta kello 1.59.

 

Lakko on osa ammattiliittojen mielenilmausten sarjaa hallituksen politiikkaa vastaan. AKT:n tamperelaisen osasto 006:n toimikunta on päättänyt liittyä mukaan JHL:n ilmoittamaan poliittiseen lakkoon.

 

Lakko lamauttaa Tampereen julkisen liikenteen vuorokaudeksi – minulle lakko ei merkitse vähääkään, mutta se vahvistaa käsitystäni siitä, että hallituksen suunnittelemat työelämän uudistukset ovat enemmän kuin tarpeellisia.

 

Ammattiyhdistysliike on vuosien aikana kasvanut yhteiskunnassamme käenpoikasen tavoin ja nyt on aika saada sille kehitykselle stoppi.

********************

 

Tuen hallituksen toimia työelämän uudistuksissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Julkisen liikenteen lakko Tampereella vahvistaa että hallituksen toimenpiteet ovat tarpeellisia!, JHL, JHL:n lakko, joukkoliikenteen lakko Tampereella, Hallituksen toimenpiteet ovat tarpeellisia,

Hyvä, että Tampereen Keskustorin joulukuusiperinnettä säilytetään!

Keskiviikko 22.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Arvostan, että Tampereen Keskustorilla sijaitsevan joulukuusen perinnettä säilytetään.

 

Arvostan myös sitä, että tänä vuonna ympäröivä Pirkanmaa on vahvasti mukana Keskustorin joulukuusiperinteessä, sillä torille tuleva joulukuusi on eilen kaadettu Mäntässä.

***************

 

Mäntästä kuljetetun joulukuusen pystyttäminen on alkanut tänään klo 6.00 ja sitä voi seurata Moron suorassa lähetyksessä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä että Tampereen Keskustorin joulukuusiperinnettä säilytetään!, Keskustorin joulukuusi, Keskustorin joulukuusi on Mäntästä,

Pörssisähkössä oleminen luo jännitystä elämään!

Torstai 9.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Olemme omakotitalossamme sähkön osalta kiinteässä hinnoittelussa ja se on nykyisin 6,65 c/kWh + perusmaksu 3,00 €/kk. Operaattorina on Helen Oy.

 

Omakotitalomme sähkön siirrosta huolehtii Tampereen Energia Sähköverkko Oy ja se veloittaa palveluistaan 4,77 €/kk + 2,9264 snt/kWh.

 

*******************

 

Mökkimaailmassa olemme pörssisähkössä ja kuluneina kuukausina operaattorimme Imatran Seudun Sähkö Oy:n veloitukset ovat olleet seuraavat:

 

 

  • maaliskuu                           0,00 snt/kWh

  • huhtikuu                             0,00 -”-

  • toukokuu                             1,46 -”-

  • kesäkuu                               5,78 -”-

  • heinäkuu                             3,84 -”-

  • elokuu                                  5,82 -”-

  • syyskuu                               3,62 -”-

  • lokakuu                               7,44 -”-

 

Perusmaksu oli maalis-huhtikuussa 3,46 €/kk ja toukokuusta alkaen 3,90 €/kk.

****************

 

Mökkimaailmamme osalta sähkön siirrosta vastaa Elenia Verkko Oyj ja se veloittaa palveluksistaan roistomaisesti 21,24 €/kk ja sen lisäksi 5,62 snt/kWh.

 

 

Elenian roistomainen veloitus on seurausta siitä, että Elenia vaihtoi sähkömme jakelusuunnaksi Karhen suunnan ja joutui alittamaan koko kesän kestäneellä operoinnillaan Tampere-Parkano-Seinäjoki –radan; aiemmin saimme sähkömme Majajärven ali Hämeenkyrön Majamaankulmalta.

 

Elenian superrasvainen sähkönsiirtoveloitus ei tule milloinkaan kattamaan niitä kustannuksia, joita Elenialle kertyi Suomen pääradan alituksesta.

 

*****************

Ovatko kaikki Elenian päätökset niin ”päin persettä” kuin ne olivat meidän osaltamme sähkön tulosuunnan muutoksessa?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pörssisähkössä oleminen luo jännitystä elämään!, Elenia, Elenia Verkko Oyj, Helen, pörssisähkö, sähkön siirtohinnat ovat perseestä, Tampereen Energia Sähköverkko Oy, Imatran Seudun Sähkö Oy,

Olli Rehn: "Suomalaiset ovat selviytyvä ja menestyvä kansa!"

Sunnuntai 5.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Tammikuussa järjestettävät presidentinvaalit lähestyvät ja kansalaisten on nyt tarkasteltava ehdokkaita sekä heidän toimintaansa, jotta pystyisimme tekemään oikean valinnan.

 

Presidenttiehdokas Olli Rehn teki mittavan kiertueen Pirkanmaalla perjantaina 3.11.2023, kun hän esiintyi yleisötilaisuuksissa Tampereella, Ylöjärvellä sekä Pirkkalassa.

 

Olin mukana Tampereen sekä Ylöjärven tilaisuuksissa.

 

 

***********

 

IMG_8860.JPG

 

Tampereen yleisötilaisuus järjestettiin Kauppahallissa Kahvila Aniittassa, joka oli täpötäynnä kansalaisia.

 

 

IMG_8869.JPG

 

Janne Riitakorpi ja ex-kansanedustaja Arto Pirttilahti olivat yleisötilaisuuden keskeisiä järjestäjiä.

 

 

IMG_8866.JPG

 

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn piti mielenkiintoisen puheenvuoron, joka vakuutti paikallaolleet kansalaiset hänen pätevyydestään tasavallan presidentiksi!

 

 

*****************

 

 

IMG_8871.JPG

 

Ylöjärven tilaisuus järjestettiin Villen Kaupalla ja sen keskeinen järjestäjä oli syntyjään viljakkalalainen kunnallisneuvos Pirkko Vuolle.

 

 

IMG_8874.JPG

 

Ylöjärvellä tilaisuuden juontajana toimi Petra Schulze Steinen ja hyvin toimikin!

 

 

IMG_8879.JPG

 

 

Olli Rehn´n esiintyminen oli vakuuttavaa, jossa hän totesi, että suomalaiset ovat selviytyvä ja menestyvä kansa!

 

************

On turvallista äänestää Olli Rehn Suomen Tasavallan presidentiksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Rehn: "Suomalaiset ovat selviytyvä ja menestyvä kansa!", Olli Rehn, Kahvila Aniitta, Tampereen Kauppahalli, Ylöjärvi, Villen Kauppa Ylöjärvi, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle, Petra Schulze Steinen, Arto Pirttilahti, Janne Riitakorpi,

Yli kaksi vuotta se kesti, kunnes tarvitsin Tampereen ratikkaa!

Keskiviikko 1.11.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen ratikka maksaa nykysuunnitelmilla runsaan miljardin ja merkitsee Tampereen veronmaksajille maltaita!

 

Ratikka aloitti Tampereella liikennöinnin 09.08.2021 eli siitä on nyt kulunut hieman yli kaksi vuotta.

 

Vastustin aikoinaan ratikan rakentamista ja mielipiteeni ei ole siitä mihinkään muuttunut.

 

Eilen tein kuitenkin myönnytyksen Tampereen ratikalle, sillä matkustin sillä Koskipuistosta TAYS:iin ja takaisin Sorille.

 

Syy ratikan käyttämiseeni oli se, että minulle oli varattu TAYS:ssä aika näkökenttätutkimukseen ja silmänpohjakuvaukseen.

 

Tutkailin Koskipuistossa myös perinteisiä bussiyhteyksiä, mutta niitä ei kerta kaikkiaan ole!

 

 

IMG_8857.JPG

 

Ainoaksi kulkuvaihtoehdokseni jäi siis inhoamani ratikan käyttäminen!

 

********************

Joskus joutuu periaatteistaan joustamaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yli kaksi vuotta se kesti kunnes tarvitsin Tampereen ratikkaa!, Ratikka, Tampereen ratikka, Sorinaukio, TAYS, Tampereen bussilinjat, Tampereen ratikka maksaa yli miljardin,

Vanhemmat kirjoitukset »