Marskin ryyppy ja vorschmack!
Tiistai 10.8.2021 - -Esko Erkkilä-
Kyröläismatkamme huipentui, kun nautimme Mikkelin klubilla ”kevyen iltapalan”, johon kuului Marskin ryyppy sekä riittävästi vorschmackia.
Vorschmack oli Marskin suurta herkkua ja se valmistetaan jauhetusta lihasta, vedestä ja anjoviksesta.
Olen edellisen kerran nauttinut vorschackia yli 30 vuotta sitten erään teatteriesityksen jälkeen Turussa.
Mikkelin klubilla on ”omat ruokailuvälineet” ja ne lisäävät ruokailujen arvokkuutta.
Marskin ryyppy tarjoillaan piripintaisilla laseilla ja ilman läikyttämistä oleminen merkitsee tiettyä taituruutta.
Vorschmackin kanssa tarjoillaan perunasosetta.
On suuri kunnia päästä Mikkelin klubille aistimaan Mannerheimin ruokailutapoja!
-Esko Erkkilä-
|
Avainsanat:
Marskin ryyppy,
Mikkelin klubi,
vorscmack,
|