Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On heti palattava leipäviljan osalta niihin varmuusvarastomääriin, jotka olivat voimassa ennen Kataisen-kokoomushallituksen leikkauksia!

Sunnuntai 27.2.2022 - -Esko Erkkilä-


Elintarvikeviljoissa Suomi noudattaa varmuusvarastointia vaikka paineet EU:n suunnalta ovat olleet, että viljalla ei saa olla varmuusvarastoja.

 

 

Varmuusvarastomäärät ovat luottamuksellista tietoa ja siten myös minulla ei ole niistä tarkkaa tietoa.

 

 

Vuosien varrella tietoa on kuitenkin tihkunut ja jotain tiedän minäkin.

 

 

*****************

 

 

Vuoden 2013 joulukuussa Jyrki Kataisen kokoomusvetoinen hallitus teki päätöksen, jolla leipäviljan varmuusvarastointimäärät puolitettiin – puolittamista tapahtui vuoden 2016 loppuun mennessä.

 

 

Kataisen hallitus päätti, että leipäviljojen varmuusvarastomäärät puolitettiin vuoden tarpeesta puolen vuoden tarpeeseen.

 

 

Leipävehnän osalta vuotuinen tarpeemme asettuu tasolle 250 – 300 miljoonaa kiloa ja ruista tarvitsemme vuositasolla lähemmäs 100 miljoonaa kiloa – nämä luvut antavat suuntaviittaa entisille ja nykyisille varmuusvarastomäärille!

 

 

Jyrki Kataisen kokoomushallitus vietti huoletonta elämää ja ei varautunut pahempiin aikoihin, jotka nyt ovat koittaneet.

 

 *****************

Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimat varmuusvarastoviljat ovat ”normaalien viljojen” kanssa samoissa siilostoissa, jotka ovat meidän jokaisen nähtävissä viljavarastopaikkakunnilla.  Niitä kierrätetään tavanomaisten viljojen tapaan eli pilaantumisvaaraa niillä ei ole, sillä ne näkyvät vain siilonomistajien kirjanpidossa.

 

 

 

Vankka esitykseni on, että leipäviljojen varmuusvarastointimäärissä mahdollisimman pian palataan sille tasolle, jolla ne olivat ennen Kataisen hallituksen leikkaustoimenpiteitä.

 

 

On selvää, että varmuusvarastoviljojen palauttaminen entiselle tasolle pitää tapahtua markkinahäiriöitä aiheuttamatta ja sen vuoksi operaatio saattaa kestää hieman kauemmin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: On heti palattava leipäviljan osalta niihin varmuusvarastomääriin jotka olivat voimassa ennen Kataisen-kokoomushallituksen leikkauksia! Kataisen kokoomushallitus leikkasi leipäviljan varmuusvarastomääriä, Leipäviljan varmuusvarastomäärät on nostettava,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini