Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Joko siipikarjanlihan kulutuslukemat ovat tänä vuonna suuremmat kuin sianlihan?

Perjantai 1.4.2022 - -Esko Erkkilä-


Suomessa lihankulutus on puolenkymmentä vuotta ollut tasoa 80 kiloa/henkilö/vuosi.

 

Maatalouden, kotieläintalouden ja lihantuotannon piirissä toimineena olen tyytyväinen, että lihankulutus on yhä edelleen tuolla tasolla!

 

Lihankulutuksesta sianliha edustaa suurinta osaa, mutta siipikarjanlihan kulutuslukemat lähestyvät vuosi vuodelta sianlihan kulutusta.

 

Sianlihan kulutuslukemat ovat alentuneet jo 1980-luvun puolesta välin alkaen ja ne olivat vuonna 2020 tarkalleen 29,7 kiloa henkilöä kohti.

 

Sianlihan kulutus oli vuonna 1980 lähes sama eli 29,5 kg/hlö – kulutusluvut ylsivät välillä jopa 36 kiloon per henkilö, mutta nyt on palattu neljäkymmentä vuotta sitten olleelle tasolle.

 

*****************

 

Lihankulutuksessa voittaja on ollut siipikarjanliha, sillä vuonna 1980 sitä kulutettiin vaatimattomat 3,2 kg/henkilö/vuosi – vuonna 2020 siipikarjanlihan kulutuslukema oli 27,5 kg/henkilö!

 

Kulumassa oleva vuosi saattaa olla ensimmäinen, jolloin siipikarjanlihan kulutuslukemat ylittävät sianlihankulutuksen!

 

 

Aika näyttää, mutta ainakin perhekuntamme lautaset näyttävät, että siipikarjanlihan suosio on ylittänyt sianlihan käyttämisen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Joko siipikarjanlihan kulutuslukemat ovat tänä vuonna suuremmat kuin sianlihan?, Lihankulutus kg/hlö, Sianlihan kulutus, Siipikarjanlihan kulutuslukemat, Sianliha, Siipikarjanlihat,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini