Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Melkein nauratti tankatessa!

Keskiviikko 28.9.2022 - -Esko Erkkilä-


Alle kahden euron 95-oktaanisen bensan hinta on viime aikoina ollut ”haave vaan”, mutta eilen tilanne muuttui jokseenkin kaikilla jakeluasemilla.

 

IMG_6243.JPG

 

Poikkesin eilen Ylöjärvellä S-marketissa ja huomasin ABC:n tolpassa aivan ihmeellisen hinnan eli 1,899 €/litra! En voinut olla tankkaamatta, vaikka tankissani olikin bensaa vielä enemmän kuin puolillaan.

 

Luin eilen jostain, että tiistaisin polttoaineet yleensä ovat halvimmillaan ja heti keskiviikkona hintaan saattaa tulla lisää.  Saa nähdä, että miten käy tänään!

 

*************

 

Valuuttakurssit ovat merkittävä tekijä polttoaineiden hinnanmuodostumisessa.

 

Vahva euro alentaa polttoaineiden hintaa, mutta nyt euro on dollaria vastaan heikko – miten olisikaan, jos euro olisi vahvempi?

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Melkein nauratti tankatessa!, polttoaineiden hinnat, ovatko polttoaineiden hinnat alhaisimmillaan tiistaisin?, valuuttakurssit polttoaineiden hintavaikuttajina,


Kommentit

12.11.2022 18.31  Jari Luukkonen

Edullinen bensan hinta on toki hyvä asia, mutta todennäköisesti bensan hinta tulee nousemaan viimeistään ensivuonna.
Jos haluaisimme autoilun olevan pysyvästi edullisempaa niin pitäisi ensin luoda lisää kilpailua fossiilisia polttoaineita vastaan koska niin kauan kun olemme erittäin riippuvaisia fossiilisista polttoaineista, niin öljy-yhtiöt tulevat jatkossakin pitämään polttoaineiden hinnat mahdollisimman korkeana esim. rajoittamalla öljyntuotantoa aina kun öljyn hinta on heidän mielestään liian halpaa.

Paras keino luoda lisää kilpailua olisi lisätä tehdasvalmisteisten flexifuel autojen määriä Suomessa koska nämä autothan toimivat bensan lisäksi etanolilla, metanolilla ja näiden polttoaineiden sekoituksilla. Etanoliahan voidaan valmistaa suunnilleen ihan mistä tahansa sokeria tai tärkkelystä sisältävästä raaka-aineista. Lisäksi etanoli on itsessään puhtaasti ja suunnilleen myrkyttömästi palava polttoaine. Henry Ford oli jo vuodesta 1906 alkaen suunnitellut flexifuel autoja joista ensimmäinen oli Ford Model T.

12.11.2022 20.25  -

Jari Luukkonen: Mielipiteisiisi on helppo yhtyä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini