Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereella Vasemmistoliitto ja jopa Kristilliset ajoivat kahdeksassa vuodessa Keskustan ohi!

Perjantai 5.5.2023 - -Esko Erkkilä-


Neljässäkin vuodessa eli yhdessä vaalikaudessa voi puolueiden välillä tapahtua merkittäviä muutoksia, mutta kahdeksassa vuodessa muutokset voivat olla dramaattisia.

 

Seuraavassa vertailen puolueiden menestystä Tampereella vuoden 2015 ja vuoden 2023 eduskuntavaalien tulosten pohjalta.

 

Vertailu on minulle osittain henkilökohtaista, sillä olin vuonna 2015 Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja.

 

  • vertailujaksolla puolueiden kärkipaikka vaihtui ja vaihtui selvästikin, sillä SDP ajoi selvästi suurimmaksi puolueeksi (27,6 %) ja Kokoomus sai tyytyä 22,6 prosenttiin annetuista äänistä.

  • Perussuomalaiset saivat hieman lisää %-osuutta (14,7 -> 15,8), mutta hyvin maltillisesti

  • positiivista oli se, että Vihreiden ääniosuus aleni 15,0 prosentista 11,1 prosenttiin – järki alkoi voittamaan siis Tampereellakin

  • suurimman ääniromahduksen kahdeksan vuoden aikana koki kuitenkin Keskusta, sillä puheenjohtamani Keskusta vuonna 2015 keräsi 10,5 prosentin kannatuksen, mutta viime Eduskuntavaaleissa Keskustan ääniosuus Tampereella oli vain 3,6 prosenttia!

 

 

Pohjalla ollaan vai ollaanko!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereella Vasemmistoliitto ja jopa Kristilliset ajoivat kahdeksassa vuodessa Keskustan ohi!, Tampereen Vasemmistoliitto, Tampereen Kristiilisdemokraatit. Tampereen Perussuomalaiset, Tampereen SDP, Tampereen Kokoomus,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini