Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mikään ei ole muuttunut vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa!

Torstai 29.2.2024 - -Esko Erkkilä-


Itikka osuuskunnan omistama ja hallinnoima Atria sekä LSO osuuskunnan omistama ja hallinnoima HK Scan hallitsevat Suomen lihatuotemarkkinoista valtaosaa.

 

Olen seurannut molempien yritysryppäiden toimintaa vuodesta 1970 alkaen ja niiden taloudellisessa tilanteessa ei tänä aikana ole ollut merkittäviä muutoksia – Itikka on vienyt ja LSO on korkeintaan vikissyt.

 

 

IMG_9436.JPG

 

Maaseudun Tulevaisuus teetti asiantuntijalla näiden yritysten taloudellisesta tilanteesta tulosvertailun ja siinä ei ollut mitään yllättävää – HK:n kujanjuoksu jatkuu!

 

Kyse on viimekädessä johtamisesta ja siinä on Itikan johtamalla Atrialla käynyt onnea. 

 

***********

Agrologi – vuodelta 1968 Mustialasta, agronomi ja vuorineuvos Simo Palokangas sai taidoillaan LSO:n taloudellisesti jaloilleen toimitusjohtajakaudellaan 1994 – 2006, mutta muut ajat LSO on kyntänyt syvällä.

 

****************

 

Tuottajaomisteisten elintarvikeyritysten aiheuttama suuri ongelma on se, että niiden toiminnan vuoksi tuottajat joutuvat maksumiehiksi kuluttajan elintarvikkeille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Mikään ei ole muuttunut vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa! Itikka, LSO, Atria, HK Scan, Mustialan maatalousopisto, agrologi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini